Ηχηρό μήνυμα στήριξης των γυναικών που δίνουν μάχη με τον καρκίνο του μαστού δίνει με τη μαζική της συμμετοχή στο Race For The Cure η Marathon Team Greece By Maria Polyzou.

Η δρομική ομάδα της κορυφαίας Ελληνίδας μαραθωνοδρόμου στηρίζει κάθε χρόνο αυτόν τον αγώνα που σκοπό έχει να ενισχύσει έμπρακτα την προσπάθεια για πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.

Φέτος η συμμετοχή των δρομέων και της ίδιας της Ελληνίδας πρωταθλήτριας λαμβάνει ξεχωριστή σημασία καθώς η Μαρία Πολύζου είναι μία από τις περίπου 6000 γυναίκες στη χώρα μας που δίνουν μάχη με αυτή τη μορφή του καρκίνου.

Η Μαρία Πολύζου από την πρώτη στιγμή γνωστοποίησε την προσωπική της περιπέτεια στέλνοντας το πιο ηχηρό μήνυμα ότι η πρόληψη σώζει ζωές και πως οι γυναίκες που βρίσκονται αντιμέτωπες με αυτή την ασθένεια το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να αγωνιστούν με πίστη και δύναμη για να βγουν στο τέλος νικήτριες από αυτή τη μάχη.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αυτή την περίοδο κάνει τις απαραίτητες χημειοθεραπείες που της έχει υποδείξει ο γιατρός της  κ. Βασίλης Βενιζέλος Διευθυντής Μονάδας Μαστού – Χειρουργικής Κλινικής  METROPOLITAN HOSPITAL  και η ιατρική ομάδα του υπό την παρακολούθηση της Ογκολόγου – Διευθύντριας Παθολογίας  κ. Ελένη Λινάρδου . 

Ταυτόχρονα συνεχίζει τις δραστηριότητές της δείχνοντας το δρόμο σε εκατομμύρια άλλες γυναίκες που βρίσκονται σε παρόμοια θέση με τη δική της ώστε να καταφέρουν να νικήσουν αυτή  την ασθένεια.

Η πρώτη γυναίκα από την αρχαιότητα που κατάφερε να αναβιώσει τον Φειδιππίδειο Άθλο, η κάτοχος των Πανελληνίων Ρεκόρ Αυθεντικής Διαδρομής και Μαραθωνίου Δρόμου, η πρώτη Ελληνίδα που αγωνίστηκε στο αγώνισμα του Μαραθωνίου σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η Μαρία Πολύζου, στις 29 Σεπτεμβρίου θα τρέξει εν μέσω των θεραπειών της, για να στηρίξει όλες τις γυναίκες που όπως και εκείνη δίνουν το δικό τους αγώνα με τον καρκίνο του μαστού.

Μαζί της δεκάδες δρομείς και μαραθωνοδρόμοι της Marathon Team Greece, θα στείλουν με τη συμμετοχή τους το δικό τους μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης στην προπονήτριά τους και σε όλες τις γυναίκες που έχουν διαγνωστεί με αυτή την ασθένεια.

Τα έσοδα του Race for The Cure χρηματοδοτούν προγράμματα ενημέρωσης και στήριξης Ελληνίδων με εμπειρία του καρκίνου του μαστού και η Marathon Team Greece, η οποία έχει ξεχωρίσει για τις δεκάδες δράσεις κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, ήταν δεδομένο πως θα έδινε δυναμικό παρόν στην εκκίνηση αυτού το αγώνα.

Η εικόνα καταργήθηκε από τον αποστολέα.

«Στόχος μας είναι ο καρκίνος του μαστού να γίνει παρελθόν», είναι ένα από τα βασικά σλόγκαν των διοργανωτών και με τη βοήθεια όλων μας αυτός ο στόχος θα πραγματοποιηθεί.

Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές. Η Marathon Team Greece με επικεφαλής τη Μαρία Πολύζου θα τρέξει στο Race for the cure για να ισχυροποιήσει αυτό το μήνυμα, να απομυθοποιήσουμε τον καρκίνο το μαστού, να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των γυναικών που δίνουν αυτή τη μάχη, να στηρίξει τις ίδιες και τις οικογένειές τους και να τιμήσει εκείνες που δεν είναι πια κοντά μας. 

 h ΕΓΓΡΑΦΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ 

Αγώνας Δρόμου 5 χλμ- Greece Race for the Cure® Ticket Number: 6732236110 Ticket Holder: Μαρία Πολύζου Telephone Number: 6979490858 Φύλο: Γυναίκα Ηλικία: 50 Έχω εμπειρία καρκίνου μαστού: ΝΑΙ Μέγεθος Μπλούζας: ΡΟΖ SMALL (ΜΟΝΟ ΓΙΑ SURVIVORS) Ημερομηνία: Σεπτέμβριος 29, 2019 Ώρα έναρξης: 10:30 a.m. Ώρα λήξης 11:30 a.m. Σημείο εκκίνησης: Ζάππειο