Με θετικά μηνύματα ολοκληρώθηκε η παρουσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στις δύο διεθνείς εκθέσεις τουρισμού που πραγματοποιήθηκαν στο Βουκουρέστι (TTR) και στο Βελιγράδι (IFT) αντίστοιχα κατά το χρονικό διάστημα από 21-24 Φεβρουαρίου 2019.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε για πρώτη φορά στις συγκεκριμένες εκθέσεις, με δικό της στάντ στο περίπτερο του ΕΟΤ, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των φορέων τουρισμού της περιοχής, αλλά και με γνώμονα την πλήρη αξιοποίηση των οδικών αξόνων της Ολυμπίας και Ιονίας Οδού ως υποδομών ενισχυτικών στην προσέλκυση επισκεπτών και στην τουριστική ανάπτυξη. Σκοπός της παρουσίας της Περιφέρειας ήταν η προβολή της ως ελκυστικός και προσιτός ταξιδιωτικός προορισμός για επισκέπτες από τα Βαλκάνια. Δόθηκε μάλιστα, μεγάλη έμφαση στο θρησκευτικό τουρισμό, καθώς η έναρξη της τουριστικής περιόδου φέτος συμπίπτει με το Ορθόδοξο Πάσχα των λαών της Βαλκανικής.

Στην έκθεση τουρισμού στο Βουκουρέστι, το περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, υπήρξε σημαντικός πόλος έλξης για ιδιώτες, αλλά και τουριστικούς πράκτορες, μεταφέροντας πολύ θετικά μηνύματα για αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής μας από την τουριστική αγορά των Βαλκανίων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας, ο οποίος μετέβη στο Βουκουρέστι ως επικεφαλής της αποστολής, συνοδευόμενος από τα στελέχη της Π.Δ.Ε., Ειρήνη Αργυριάδου και Διονύση Καρβέλη, είχε επαφές με σημαντικούς φορείς του τουρισμού της περιοχής, τον Διευθυντή του Γραφείου ΕΟΤ στη Ρουμανία, τον Έλληνα Πρέσβη στη Ρουμανία, τον Πρόεδρο του Ελληνορουμανικού Επιμελητηρίου, στους οποίους προτάθηκαν συνεργασίες για την περαιτέρω προβολή του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη Ρουμανία. Άμεσο αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών ήταν η εκδήλωση ενδιαφέροντος από το National Geographic παράρτημα Ρουμανίας να επισκεφτεί την περιοχή μας τους επόμενους μήνες για την παραγωγή ντοκιμαντέρ – αφιέρωμα στη Δυτική Ελλάδα.

Όπως δήλωσε και ο κ. Καρπέτας, «η συγκεκριμένη Έκθεση θεωρείται η μεγαλύτερη έκθεση της Ρουμανίας στον κλάδο του τουρισμού, παρουσιάζοντας μεγάλο ενδιαφέρον και συγκεντρώνοντας πλήθος τουριστικών επιχειρήσεων τόσο από τη Ρουμανία όσο και από ολόκληρη την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία. Είμαστε παρόντες αναδεικνύοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας, εκμεταλλευόμενοι τόσο τα σύγχρονα εργαλεία τουριστικής προβολής που διαθέτουμε, όσο και τα νέα έργα υποδομής που έχουν δημιουργηθεί».

Παράλληλα και στη διεθνή έκθεση τουρισμού στο Βελιγράδι (IFT) η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αποτελούμενη από τον περιφερειακό σύμβουλο Σπύρο Καπράλο και τα στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Βαλεντίνη Κορέντζελου και Γεωργία Παπουτσή, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την πολύ θετική εικόνα που έχουν για την περιοχή μας οι Σέρβοι, λαμβάνοντας μηνύματα που οδηγούν στην εκτίμηση για αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη συγκεκριμένη τουριστική αγορά.

Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφτηκαν, εκτός από πλήθος κόσμου και επιχειρηματιών, ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού Γεώργιος Τζιάλλας, ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ, Κωνσταντίνος Τσέγας και η προϊσταμένη στην Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Σερβίας Σοφία Λαζαρίδου.