Η Υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Πύργου, κ. Λεωνίδα Βαρουξή, για όλα τα θέματα που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη του Κατακόλου και την ενίσχυση του ως κορυφαίο προορισμό κρουαζιέρας. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο βουλευτής Ηλείας, κ. Μάκης Μπαλαούρας.

 

Ο κ. Βαρουξής ενημέρωσε την Υπουργό για τις άμεσες προτεραιότητες, καθώς για και τις  ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί όσον αφορά τη χερσαία ζώνη του λιμανιού και συμφωνήθηκε να προωθηθούν λύσεις με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της λειτουργίας και εξυπηρέτησης των επιβατών και την πιο δυναμική ανάπτυξη της κρουαζιέρας τα επόμενα χρόνια.

 

Στη συνάντηση εξετάστηκαν ακόμη οι  δυνατότητες  για τον εμπλουτισμό της τουριστικής προσφοράς με νέα θεματικά τουριστικά προϊόντα και εμπειρίες συνδυαστικά με την καθιερωμένη επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία όπως επίσης και στα εμπορικά καταστήματα της περιοχής. Συζητήθηκε επίσης η ανάδειξη του Πύργου ως ενδιάμεσου τουριστικού προορισμού για την προσέλκυση των επισκεπτών κρουαζιέρας, με στόχο η τουριστική ανάπτυξη να αποφέρει πρόσθετα  οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες.