Η διερεύνηση των πεδίων συνεργασίας στην δυναμική ανάπτυξη και προβολή του τουρισμού υγείας και ευεξίας απασχόλησε την συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη.
Ο κ. Πατούλης παρουσίασε στην Υπουργό την πρότασή του για τη συνεργασία με διεθνείς φορείς, μεταξύ αυτών το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας και το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών, για την δικτύωση και ένταξη των υφιστάμενων και νέων clusters με στόχο τη διεθνή προώθηση και προβολή της Ελλάδας στον τουρισμό.
Η Υπουργός Τουρισμού εξέφρασε την θερμή της υποστήριξη στις πρωτοβουλίες αυτές σε αυτήν τη δυναμικά αναπτυσσόμενη μορφή τουρισμού υγείας και ευεξίας.
Συζητήθηκαν επίσης οι δυνατότητες συνεργασίας με την Ομογένεια για περαιτέρω προσέλκυση επισκεπτών τουρισμού υγείας στη χώρα μας. Η Υπουργός επισήμανε την υποστήριξή του Υπουργείου με αιγίδα στο διεθνές ειδικό θεματικό Συνέδριο που διοργανώνει η ΚΕΔΕ με θέμα: «Toυρισμός Υγείας: Μοχλός Ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας & Ανάδειξης της Ελλάδος σε κορυφαίο προορισμό, 12 μήνες το χρόνο», στην Ιθάκη, στις 26 και 27 Μαΐου.