Όταν επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων, γευσιγνώστες, καλλιτέχνες, trendsetters και άνθρωποι των ΜΜΕ προτείνουν τα καλύτερα εστιατόρια σε ολόκληρη την Ελλάδα, προκύπτουν τα πιο πλουραλιστικά βραβεία της χρονιάς.
Στη λίστα των Restaurant 100 θα αναδειχθούν κορυφαίες γευστικές εμπειρίες απ’ όλη την Ελλάδα. Gourmet εστιατόρια, τοπικές κουζίνες και «ανακαλύψεις» από κάθε γωνιά της χώρας συναντιούνται δημοκρατικά στην power list. Με βάση την προσωπική τους εμπειρία κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου, τα μέλη της κριτικής επιτροπής ψηφίζουν τα μαγαζιά που θεωρούν κορυφαία στο είδος τους και εκείνα που θα πρότειναν στους φίλους τους.
Τα 100 μέλη της κριτικής επιτροπής ψηφίζουν ανεξάρτητα, χωρίς να δεσμεύονται από μία συγκεκριμένη λίστα επιλογών.
Η power list των βραβευμένων εστιατορίων θα είναι διαθέσιμη, σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, στην ιστοσελίδα www.Restaurant100.gr, όπου κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να φιλτράρει τα κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας με κριτήριο το είδος της κουζίνας, τη γεωγραφική περιφέρεια ή την περίσταση της εξόδου.
Εκτός από την απόλυτη αριθμητική κατάταξη των εστιατορίων που θα καταφέρουν να μπουν στην εκατοντάδα, θα υπάρχουν και επιμέρους κατηγορίες ανάδειξης όπως Top 10 Newcomers, Top 10 All-Day Restaurants, Top 10 Summer Restaurants, Top 10 Hidden Gems κ.ά.
Τα βραβεία Restaurant 100 διοργανώνονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το εβδομαδιαίο newsletter «Hotel&Restaurant» της Boussias Communications.