Εντυπωσίασε με τη συμμετοχή της ως τιμώμενη Περιφέρεια, η Αττική, στην πρώτη διοργάνωση της έκθεσης τουρισμού Greek Travel Show 2017, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή 21 Μαΐου 2017.
Το περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών, με πολλές και ενδιαφέρουσες τουριστικές προτάσεις και πακέτα για τις καλοκαιρινές διακοπές, προβολές οπτικοακουστικού υλικού και ποικίλους μοντέρνους τουριστικούς οδηγούς για την Αττική, και μεταξύ αυτών, για τον Δήμο Πειραιώς, τον Δήμο Σαρωνικού και τον Δήμο Ύδρας.
Οι επισκέπτες του περιπτέρου ενημερώθηκαν για μια σειρά από δράσεις που υλοποιούνται στην Περιφέρεια Αττικής, όπως είναι η πρωτοβουλία του Δήμου Καλλιθέας «Αγαπώ την Αγορά μου» που πραγματοποιείται από τις 23 έως και τις 25 Μαΐου 2017 στον ομώνυμο δήμο.
Στο περίπτερο της Αττικής, συμμετείχε ο Δήμος Πόρου που παρουσίασε μία χρηστική ηλεκτρονική εφαρμογή για τον προορισμό. Σε συνεργασία με τον τοπικό εμπορικό σύλλογο, ο Δήμος παρουσίασε προωθητικές προσφορές για κρατήσεις σε ξενοδοχεία του νησιού, ειδικά για το κοινό της έκθεσης. Για να τιμήσει τους επισκέπτες που γιόρταζαν την 21η Μαΐου, διοργάνωσε ηλεκτρονική κλήρωση με δώρο δύο πακέτα τριών ημερών (δύο διανυκτερεύσεων) σε δίκλινο δωμάτιο στον Πόρο.
«Το στοίχημα του τουρισμού είναι πολυεπίπεδο και δεν κερδίζεται από τη μια μέρα στην άλλη, σε μία ή δύο σεζόν. Αλλά δουλεύοντας, με όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες, με ορίζοντα ετών, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ανάπτυξης των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου και των τουριστικών προϊόντων, στη βάση ενός νέου παραγωγικού προτύπου», δήλωσε μεταξύ άλλων, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στην έκθεση.
Η παρουσία της Περιφέρειας Αττικής, της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας, στο «Greek Travel Show» εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό της για ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, με δράσεις και προτάσεις φιλοξενίας που καλύπτουν τις ανάγκες του ελληνικού κοινού κάθε ηλικίας και εισοδήματος.
Για την ολοκληρωμένη συμμετοχή της, η Περιφέρεια Αττικής, έλαβε αναμνηστικό έπαινο από τη ΔΕΘ-Helexpo.