Για δυναμικό “παρών” στην καρδιά της Νέας Υόρκης ετοιμάζεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την συμμετοχή της στην μεγάλη έκθεση Greek Panorama – Tourism, Culture, Gastronomy 2017, που διοργανώνεται για πρώτη φορά φέτος 11-13 Μαΐου, στον εμβληματικό σταθμό Grand Central Terminal. Σημείο από το οποίο διέρχονται καθημερινά περισσότεροι από 750.000 επισκέπτες.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δίνει τη δυνατότητα στα νησιά της να κάνουν ένα δυναμικό άνοιγμα στην αμερικανική τουριστική αγορά, παράλληλα με την προβολή και ανάδειξη των τοπικών, παραδοσιακών προϊόντων. Το κυρίως μέρος της 1ης Έκθεσης Greek Panorama, θα λάβει χώρα στις 12-13 Μαΐου 2017, στην ιστορική, κεντρική αίθουσα Vanderbilt Hall του Grand Central Terminal Station.
Με βασικά στοιχεία τον Τουρισμό, τον Πολιτισμό και την Γαστρονομία, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει τη συνταγή ώστε το κέντρο της Νέας Υόρκης να “μυρίσει” Ελλάδα. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις για κάθε τουριστικό προορισμό της Ελλάδας, καθώς και προβολή πλήθους κλάδων, όπως luxury tourism, ελληνική γαστρονομία, real estate, shopping, yachting & cruises κ.α. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συμμετέχει με τα νησιά Ρόδος, Κάσος, Νίσυρος, Λέρος, Πάρος, Αντίπαρος και Μήλος.
Με τρεις αμερικανικές εταιρείες να πετούν απευθείας στην Αθήνα και με την καθημερινή πτήση της Emirates, όλο τον χρόνο, η 1η έκθεση Greek Panorama, κάνει ένα βήμα να φέρει την Ελλάδα πιο κοντά στο αμερικανικό ταξιδιωτικό κοινό. Ένα κοινό που έχει διπλασιάσει τις αφίξεις του στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.
Κύριος στόχος της έκθεσης είναι η προώθηση των ελληνικών προϊόντων στο αμερικανικό κοινό. Δεδομένου ότι οι Αμερικανοί δίνουν μεγάλη σημασία την αυθεντικότητα των προϊόντων (originality), η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, φέροντας επάξια τον τίτλο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, διαθέτει όλα τα προαπαιτούμενα για να κατακτήσει την αμερικανική αγορά με τα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, παραδοσιακά προϊόντα των νησιών της.
H Πέμπτη 11 Μαΐου θα είναι αφιερωμένη στις συνεδριάσεις b2b για την ελληνική και την αμερικανική τουριστική βιομηχανία και απευθύνονται αποκλειστικά σε επαγγελματίες από την Αμερική και την ελληνική αγορά.

 Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διεξάγουν ατομικές προκαθορισμένες συναντήσεις με ειδικά επιλεγμένους αγοραστές, επαγγελματίες και στελέχη επιχειρήσεων της αμερικανικής ταξιδιωτικής αγοράς.