Αύξηση πληροτήτων και ενίσχυση επιβατικής κίνησης εξωτερικού στα βασικά οικονομικά και λειτουργικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2017, κατέγραψε η Aegean.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της, η εταιρεία παρουσίασε ενοποιημένα έσοδα ύψους 151,9 εκ., 3% υψηλότερα σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016. H επιβατική κίνηση αυξήθηκε 5% σε 2,1 εκ. επιβάτες, με σημαντικά βελτιωμένες πληρότητες πτήσεων. Ο συνολικός αριθμός των πτήσεων μειώθηκε κατά 7%.
Οι καθαρές ζημίες μετά από φόρους ανήλθαν σε ?35,8 εκ. από ?21,5 εκ. το πρώτο τρίμηνο του 2016. H υποαπασχόληση του στόλου την χειμερινή περίοδο σε συνδυασμό με την χρονική συγκυρία του Πάσχα που μετατοπίστηκε το δεύτερο τρίμηνο φέτος, επιβάρυναν συνολικά το εποχικά αδύναμο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.
Η αύξηση της κίνησης στο δίκτυο εξωτερικού ανήλθε σε 17%.
Στο εσωτερικό η κίνηση μειώθηκε κατά 6%, καθώς η δραστηριότητα προσαρμόστηκε στη χαμηλότερη ζήτηση της εσωτερικής αγοράς, με χαμηλότερους ναύλους, λιγότερες πτήσεις και καλύτερες πληρότητες.Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα διαμορφώθηκαν σε 262εκ. την 31.03.2017.
Ο Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος, δήλωσε ότι:
«Το 2017 ξεκίνησε με θετικές αποδόσεις σε ό,τι αφορά τις πληρότητες των πτήσεων, απόρροια κυρίως των προσπαθειών μας για αποδοτικότερη διαχείριση της χωρητικότητας. Σε οικονομικό αποτέλεσμα το ξεκίνημα της χρονιά ήταν δυσκολότερο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, κυρίως λόγω της χρονικής συγκυρίας των διακοπών του Πάσχα, καθώς και της υποαπασχόλησης του στόλου λόγω σχετικά αδύναμης ζήτησης στο εσωτερικό της χώρας.Σημειώνουμε ότι η εξέλιξη των πληροτήτων, καθώς και οι προκρατήσεις για την καλοκαιρινή περίοδο, που αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες στη διαμόρφωση των οικονομικών μας επιδόσεων το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο του έτους, παραμένουν ενθαρρυντικές για την εξέλιξη της χρονιάς».
H Aegean και η Olympic Air μετέφεραν 12,5 εκατομμύρια επιβάτες το 2016. Το πρόγραμμα δρομολογίων το 2017 καλύπτει ένα δίκτυο 145 προορισμών, 112 εξωτερικού και 33 εσωτερικού σε 40 χώρες.
Η Aegean είναι μέλος της ισχυρότερης παγκόσμιας αεροπορικής συμμαχίας, της Star Alliance.
Η εταιρεία βραβεύτηκε για έκτη συνεχή χρονιά και έβδομη φορά τα τελευταία 8 χρόνια, ως η καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη για το 2016, από τα Skytrax World Airline Awards.