Με 3 νές δρομολόγια εσωτερικού και 4 νές δρομολόγια προς την Ιταλία, συνεχίζει να αναπτύσσεται στην Ελλάδα η Volotea.
“Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που αεροπλάνα της Volotea προσγειώνονται και απογειώνονται από το αεροδρόμιο της Αθήνας κάθε μέρα αυτή τη θερινή περίοδο, δήλωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα, ο Carlos Munoz, CEO και ιδρυτής της Volotea. Πετώντας με μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα από το 2012, τώρα μπορούμε να προσφέρουμε τη σύνδεση της Αθήνας με την Γένοβα, την επόμενη βάση μας -και συνολικά ένατη στην Ευρώπη- την οποία εγκαινιάζουμε την επόμενη εβδομάδα. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που συνεχίζεται η ανάπτυξή μας στην ελληνική αεροπορική αγορά και ελπίζουμε να δούμε τους Έλληνες επιβάτες να επισκέπτονται την πανέμορφη Γένοβα”.
Η Ελλάδα αποτελεί στρατηγική αγορά για τη Volotea, την τέταρτη μεγαλύτερη αγορά της, στην οποία η εταιρεία σκοπεύει να αναπτυχθεί δυναμικά στα επόμενα χρόνια.
“Xαιρόμαστε ιδιαίτερα με την απόφαση της Volotea να επεκτείνει την επένδυσή της στην αγορά της Αθήνας κατά τη θερινή περίοδο 2017, επεσήμανε η Ιωάννα Παπαδοπούλου Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, προσθέτοντας στις υφιστάμενες συνδέσεις της την Γένοβα ένα μοναδικό προορισμό που σίγουρα θα αγαπήσουν οι Έλληνες ταξιδιώτες. Η αγορά της Αθήνας παρουσίασε ταχεία ανάπτυξη κατά την τελευταία τριετία, με διψήφιες αυξήσεις και η συμβολή της Volotea σε αυτό το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά σημαντική. Από την πλευρά μας, παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη Volotea προκειμένου να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την επιτυχημένη παρουσία της στην αγορά μας”.
Τον Ιανουάριο, η Volotea συμπλήρωσε 10 εκατομμύρια επιβάτες σε πτήσεις της από το ξεκίνημά της το 2012. Το 2016, η Volotea γνώρισε σημαντική ποσοστιαία αύξηση των επιχειρήσεών της, γεγονός που την ανέδειξε στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη εταιρεία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη.
Η Volotea επίσης στο τέλος του έτους είχε συγκεντρώσει θετική αξιολόγηση των επιβατών σε ποσοστό 92,5% και παράλληλα υπήρξε η τέταρτη πιο συνεπής εταιρεία χαμηλού κόστους στον κόσμο και τρίτη στην Ευρώπη.
Το 2017, η Volotea προσέθεσε περισσότερα από 40 νέα δρομολόγια στο δίκτυό της, σε ένα σύνολο 243 προορισμών, με πτήσεις προς 79 πόλεις μικρού και μεσαίου μεγέθους στην Ευρώπη σε 16 χώρες: Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Ελλάδα, Κροατία, Τσεχία, Ισραήλ, Αλβανία, Μολδαβία, Πορτογαλία, Μάλτα, Ην. Βασίλειο, Αυστρία, Ιρλανδία και Λουξεμβούργο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η Volotea θα μεταφέρει 4,3 εκατομμύρια επιβάτες.
Ο στόλος της Volotea φέτος θα περιλαμβάνει 28 αεροσκάφη με την προσθήκη 6 νέων Airbus A319: Συνολικά 10 Airbus A319 και 18 Boeing 717. Το 2017, άνω του 40% των προγραμματισμένων πτήσεων προβλέπεται πως θα πραγματοποιηθούν με Airbus A319.
Η Volotea θα αριθμεί 9 βάσεις το 2017: Βενετία, Νάντη, Μπορντό, Παλέρμο, Στρασβούργο, Αστόρια, Βερόνα, Τουλούζη και Γένοβα, η οποία θα εγκαινιασθεί τον Απρίλιο. Στα επόμενα έτη, η Volotea αναμένεται να πετά 100% με αεροσκάφη Airbus. Η συγκεκριμένη στρατηγική απόφαση θα επιτρέψει στην εταιρεία να αυξήσει κατά 20% την προσφορά θέσεων, από 125 σε 150, στα νέα αεροσκάφη της. Και οι 2 τύποι με τους οποίους πετά σήμερα, διακρίνονται ιδιαίτερα για την άνεση και την αξιοπιστία τους, ενώ η Volotea προσφέρει πτυσσόμενες θέσεις κατά 5% πιο ευρύχωρες από τον μέσο όρο.
Η εμβέλεια του A319 επιτρέπει στη Volotea να επιχειρεί σε δρομολόγια πιο μακρινών αποστάσεων και να διεισδύει σε νέες αγορές. Το Boeing 717 έχει εμβέλεια τα 2.500χλμ, το Airbus A319 αγγίζει τα 3.500 χλμ. Τέσσερα Airbus A319 της Volotea έχουν ως βάση τη Νάντη, όπου ένα από τα 6 νέα Airbus A319 θα σταθμεύσει μελλοντικά επίσης. Τα υπόλοιπα πέντε θα σταθμεύουν στις βάσεις στο Μπορντό και στην Τουλούζη. Τα νέα Airbus A319 από τη σειρά του 2017 θα παραδοθούν σταδιακά μέσα στους πρώτους 6 μήνες του έτους.
Η ανάπτυξη το 2017 
Η Volotea, η αεροπορική εταιρεία που συνδέει πόλεις μικρού και μεσαίου μεγέθους στην Ευρώπη, προσφέρει απευθείας πτήσεις σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές. Η Volotea φέτος θα αριθμεί 28 αεροσκάφη: 18 Boeing 717 (με διάταξη 125 θέσεων) και 10 Airbus A319 (με 150 θέσεις).
Από την ίδρυσή της τον Απρίλιο 2012, η Volotea έχει μεταφέρει περισσότερους από 10 εκατομμύρια επιβάτες στην Ευρώπη και αναμένει το 2017 να μεταφέρει συνολικά 4,3 εκατομμύρια.
Το 2017 η Volotea θα προσφέρει 243 δρομολόγια σε 79 πόλεις μικρού και μεσαίου μεγέθους σε 16 χώρες: Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Ελλάδα, Κροατία, Τσεχία, Ισραήλ, Αλβανία, Μολδαβία, Πορτογαλία, Μάλτα, Ην. Βασίλειο, Αυστρία, Ιρλανδία και Λουξεμβούργο.