Σημαντικές συναντήσεις, με στόχο την προβολή της Ελλάδας ως ιδανικού τουριστικού προορισμού 365 ημέρες το χρόνο, πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ  Δημήτρης Τρυφωνόπουλος στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας στην έκθεση World Travel Market Latin America 2017.
Το Ελληνικό περίπτερο (108 τ.μ.) -το οποίο απέσπασε εξαιρετικά σχόλια από τους επισκέπτες-εγκαινίασε ο Δημήτρης Τρυφωνόπουλος παρουσία του Γενικού προξένου της Ελλάδας στο Σάο Πάολο Kωνσταντίνου Κωνσταντίνου
Ο κ.Τρυφωνόπουλος είχε σειρά επαφών με κυβερνητικούς αξιωματούχους, όπως και με εκπροσώπους τουριστικών φορέων της χώρας, στο πλαίσιο της Εθνικής στρατηγικής του Υπουργείου Τουρισμού, που υλοποιεί επιτυχώς ο ΕΟΤ σε παγκόσμιο επίπεδο, για την επέκταση της τουριστικής σεζόν της χώρας μας μέσα από το άνοιγμα νέων δυναμικών αγορών παγκοσμίου βεληνεκούς και την προσέλκυση επισκεπτών υψηλών εισοδηματικών κριτηρίων αλλά και αυξημένων απαιτήσεων.
Συγκεκριμένα συναντήθηκε με τον υπουργό Τουρισμού της Βραζιλίας Marx Beltrao, με τον οποίο συζητήθηκαν τρόποι σύσφιξης των σχέσεων της τουριστικής βιομηχανίας των δύο χωρών, με τον Laercio Benco Γενικό Γραμματέα Τουρισμού της περιφέρειας του Sao Paolo, με τον κ. Barioni, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Τουρισμού του Sao Paolo καθώς και με την πρόεδρο των T.Os της Βραζιλίας (BRAZTOA) Magda Nasser. 

Η World Travel Market Latin America 2017 θεωρείται το κορυφαίο τουριστικό γεγονός της Λατινικής Αμερικής, απευθύνεται μόνο σε επαγγελματίες του τουρισμού πολυτελείας, διήρκεσε τρεις ημέρες και συμμετείχαν σε αυτήν περίπου 700 εκθέτες και 6,500 επισκέπτες. Συμμετείχαν, επίσης, εθνικοί Οργανισμοί Τουρισμού από όλο τον κόσμο, διεκδικώντας μερίδιο από τον τουρισμό πολυτελείας
της Λατινικής Αμερικής και ιδιαίτερα της Βραζιλίας.