Το κοινό Πάσχα Ορθόδοξων και Καθολικών απογείωσε την Τουριστική κίνηση στις περισσότερες περιοχές της χώρας με την Κέρκυρα να πρωταγωνιστεί στις προτιμήσεις Ελλήνων και ξένων τουριστών.
Με πληρότητες 70%-90% κινούνται Σύρος, Τρίκαλα Κορινθίας, Σαντορίνη, Μύκονος και Καρπενήσι.
Στην Κρήτη αυξημένες περίπου κατά από 10%- 15% σε σχέση με πέρυσι είναι οι πτήσεις τσάρτερ που φθάνουν στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου τόσο για την περίοδο του Πάσχα όσο και για όλο τον Απρίλιο σε σχέση με πέρυσι ενώ παρουσιάζεται ήδη μεγαλύτερη πληρότητα των πτήσεων.
Η αυξημένη κίνηση λίγες μέρες πριν την Μεγάλη Εβδομάδα, ανάσα για τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για το “ζωηρό” ενδιαφέρον εκδρομέων και ταξιδιωτικών πρακτορείων, με τις κρατήσεις να έχουν ξεκινήσει έως και δύο μήνες νωρίτερα για το φετινό Πάσχα.
Που θα ταξιδέψουν οι Ελληνες το Πάσχα
Σύμφωνα με την trivago οι Ελληνες μοιράζονται το Πάσχα σε Ελλάδα και άλλους Ευρωπαϊκούς προορισμούς.
Η Κέρκυρα είναι η πρώτη επιλογή στην Ελλάδα και η Ρώμη στο εξωτερικό. Ακολουθεί στην τρίτη θέση το Ναύπλιο, με το Παρίσι και το Λονδίνο να συμπληρώνουν στην πρώτη 5άδα.
Οι αμέσως επόμενες επιλογές των Ελλήνων για τις διακοπές του Πάσχα είναι η Μονεμβασιά, η Σαντορίνη, τα Ιωάννινα, το Άμστερνταμ και η Βενετία.

 


files 1

Οι 10 προτιμώμενοι Ελληνικοί προορισμοί για τους Έλληνες το Πάσχα είναι η Κέρκυρα, το Ναύπλιο και η Μονεμβασιά, στις τρεις πρώτες θέσεις και ακολουθούν Σύρος, Χανιά, Σαντορίνη, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καλαμπάκα, Ιωάννινα.
Όσον αφορά τις κατηγορίες των ξενοδοχείων, τις οποίες θα προτιμήσουν οι Έλληνες ταξιδιώτες για φέτος το Πάσχα, εντός και εκτός Ελλάδας, φαίνεται πως υψηλά στις προτιμήσεις τους βρίσκονται τα ξενοδοχεία τεσσάρων (34%) και τριών (28%) αστέρων.