Δύο πάρκιν θα διαμορφωθούν στις εισόδους της Κέρκυρας για τις μέρες αιχμής την Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας και του Τμήματος Τροχαίας.
Για την περιοχή του νότου το πάρκιν θα είναι στην περιοχή του κολυμβητηρίου και για την περιοχή του βορρά στο Νέο Λιμάνι. Από εκεί οι επιβάτες των αυτοκινήτων θα μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ από το λιμάνι έως την Σπηλιά και από το Κολυμβητήριο έως την Κολώνα του “Ντούγκλα”.
Τα μέτρα που θα διαρκέσουν όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου, περιλαμβάνουν την αυξημένη αστυνόμευση του οδικού δικτύου, κυρίως στα σημεία που εμφανίζεται μεγάλη συχνότητα τροχαίων ατυχημάτων και τις εκτεταμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και διαχείριση της κυκλοφορίας στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης της Κέρκυρας, που οδηγούν στο Ιστορικό Κέντρο.
Ο Δήμος θα τυπώσει φυλλάδια με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του Πάσχα στην Κέρκυρα τα οποία θα διανεμηθούν στους οδηγούς κατά την επιβίβασή τους στα πορθμεία.