Η καλύτερη διαφήμιση για τον προορισμό της Λέσβου είναι οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος του Ποδοσφαιρικού Συλλόγου Barcelona, Ramon Garriga και Nicolas Rubio, που επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό και έχουν εκδηλώσει και την στηρίξη τους στο νησί.
Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας του Δήμου Λέσβου με το ίδρυμα της ομάδας, που ξεκίνησε έπειτα από την επίσκεψη του κ. Γαληνού στην Βαρκελώνη τον περασμένο Μάρτιο, οι κ.κ. Garriga και Rubio βρέθηκαν στη Λέσβο ανταποκρινόμενοι σε πρόσκληση του Δημάρχου και σχετική πρωτοβουλία του Προέδρου του ιδρύματος, ώστε να διερευνηθούν περαιτέρω οι προτάσεις για συνεργασία ανάμεσα στο Δήμο Λέσβου και την Ισπανική ομάδα.
Ο Δήμαρχος, αφού καλωσόρισε τους εκπροσώπους του ιδρύματος, τόνισε ιδιαίτερα την σημασία της επίσκεψής του στη διεύρυνση της συνεργασίας με το Δήμο Λέσβου και στην πραγματοποίηση των υπό σχεδιασμό κοινών δράσεων.  “Η στήριξή σας, δείχνει για ακόμα μια φορά ότι η Μπαρτσελόνα δεν έχει μόνο τη δύναμη να διαλύει τις αντίπαλες ομάδες, αλλά και τα τείχη της ξενοφοβίας και του ρατσισμού», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ.Γαληνός.