Σημαντικές επαφές με κορυφαίους t.o. είχαν τα στελέχη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα.
Η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας πραγματοποίησε σειρά επαφών και παρείχε πληροφορίες σχετικά με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου σε κοινό, επαγγελματίες και δημοσιογράφους. Τα στοιχεία των επαφών θα αποσταλούν από τη Διεύθυνση Τουρισμού στους επαγγελματίες του Βορείου Αιγαίου προς αξιοποίησή τους.
Σε συνάντηση με στελέχη του Γραφείου ΕΟΤ στη Μόσχα, συζητήθηκε και ο προγραμματισμός διοργάνωσης press trips στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Οι φιλοξενίες αυτές γίνονται στη βάση προώθησης λιγότερο γνωστών προορισμών, δεδομένου ότι μερίδα ρώσων τουριστών αναζητά μη πολυσύχναστους προορισμούς για τις διακοπές τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος στο περίπτερο της Ελλάδας συμπεριλήφθηκε φωτογραφία του Μολύβου.
Η τελευταία ημέρα της ΜΙΤΤ συνέπεσε με την ολοκλήρωση της μεγάλης περιοδικής έκθεσης «ΑΙΓΑΙΟΝ- Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους» που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και φιλοξενήθηκε στο Πολυτεχνικό Μουσείο της Μόσχας από τον Οκτώβριο του 2016. Την ολοκλήρωση της διοργάνωσης, που ήταν ανοιχτή στο κοινό για πέντε μήνες, επισφράγισε εκδήλωση στο Πολυτεχνικό Μουσείο όπου η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Αγγελική Σαραντινού προσέφερε αναμνηστικά βιβλία του Μουσείου Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σε τρεις από τους Ρώσους εθελοντές που εργάστηκαν στην έκθεση και οι οποίοι θα επισκεφθούν τη Λέσβο το καλοκαίρι. Η έκθεση «ΑΙΓΑΙΟΝ-Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους» διοργανώθηκε στο πλαίσιο του «Έτους Ελλάδος στη Ρωσία 2016» και είχε μεγάλη απήχηση, ειδικά στη μαθητική κοινότητα, με πολλές επισκέψεις σχολείων.
Η Περιφέρεια που φιλοξενήθηκε σε περίπτερο εντός του χώρου του ΕΟΤ εκπροσωπήθηκε από την εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο σε θέματα Τουρισμού Αγγελική Σαραντινού, την προϊσταμένη Τουρισμού Π.Ε. Λέσβου Β. Ροδοπούλου και την προϊσταμένη Τουρισμού Π.Ε. Σάμου Γ. Δρίνη. Το περίπτερό της επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Ελλάδος στη Μόσχα Ανδρέας Φρυγανάς και η Γενική Πρόξενος Ελένη Βακάλη.