«Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με επαγγελματισμό πάνω στον τουρισμό μας, εμπλουτίζοντας συνεχώς το τουριστικό προϊόν και πάνω από όλα την εμπειρία του επισκέπτη μας», τόνισε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος στην ημερίδα που οργάνωσε το Υπουργείο Τουρισμού, παρόντος και του Γενικού Γραμματέα του UNWTO, κ. Taleb Rifai, με θέμα «Ελλάδα προορισμός 365 ημέρες το χρόνο – Ο ρόλος της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης» που συμμετείχε ως εισηγητής.
Στην ομιλία του ανέπτυξε την προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού, μια διεθνής τάση που βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, λόγω της εξαιρετικά μεγάλης δυναμικής που αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια.
«Ο τεράστιος πολιτιστικός πλούτος της γαστρονομίας, που συνιστά πλέον ένα από τα ισχυρότερα συστατικά της τουριστικής εμπειρίας διεθνώς, υπηρετείται και αναδεικνύεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μέσα από την ανάδειξη μας «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019», ένας τίτλος που κατακτήθηκε μετά από πολύ σκληρή δουλειά δεκαοκτώ μηνών», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Χατζημάρκος κατά την ομιλία του έδωσε έμφαση στην σημασία της ανάδειξης του Νοτίου Αιγαίου ως «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019» όχι μόνο για την Περιφέρεια αυτή καθαυτή, αλλά για την χώρα συνολικά, στην προσπάθεια που καταβάλλει για την ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού, που μπορούν να προσδώσουν υπεραξία στον ελληνικό τουριστικό προϊόν.