Η International Airlines Group (IAG) υπέγραψε συμφωνία με την JR Technologies για την ανάπτυξη λογισμικού του NDC, το οποίο θα επιταχύνει την ψηφιακή καινοτομία και θα υποστηρίξει την στρατηγική των αεροπορικών εταιρειών. Η JR Technologies είναι πρωτοπόρος στις δραστηριότητες διανομής και προώθησης αεροπορικών ναύλων και το New Distribution Capabilities (NDC).
“Επιλέξαμε την JR Technologies για την δυνατότητα ταχείας κατασκευής πρωτοτύπων που διαθέτει, δήλωσε ο Glenn Morgan, επικεφαλής του Τμήματος Digital Business Transformation της IAG. Το NDC βρίσκεται ακόμη στα σπάργανα και χρειαζόμαστε έναν συνεργάτη που να είναι αρκετά ευέλικτος ώστε να μας υποστηρίξει και να συμπορευτεί με την ταχύτατα μεταβαλλόμενη αγορά ”.
Το Κέντρο Καινοτομίας της JR Technologies στα Χανιά επικεντρώνεται στην υποστήριξη της υιοθέτησης του NDC και φημίζεται για την ταχεία δημιουργία προτύπων στην ταξιδιωτική βιομηχανία και τις απαράμιλλες δυνατότητές του στην Έρευνα και την Ανάπτυξη στο χώρο αυτό. Με εγκαταστάσεις σε Αθήνα, Χανιά και Δουβλίνο η JR Technologies προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις NDC που υποστηρίζουν την άμεση και έμμεση διανομή αεροπορικών ναύλων.
“Το ισχυρό πλεονέκτημα της JR Technologies είναι η εμπειρία, καθώς η βαθιά γνώση που διαθέτουμε γύρω από το NDC. Είμαστε ευτυχείς να υποστηρίζουμε την IAG στην πορεία της προς την υιοθέτηση του NDC και αξιοποιούμε όλους μας τους πόρους και δυνατότητες Έρευνας και Ανάπτυξης προκειμένου να επιτευχθεί η δημιουργία ενός κερδοφόρου μοντέλου διανομής.” υπογράμμισε ο George Khairallah, πρόεδρος της JR Technologies.
Η International Airlines Group, με έδρα την Ισπανία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους αεροπορικών εταιρειών παγκοσμίως με 548 αεροσκάφη που πετάνε σε 274 προορισμούς μεταφέροντας σχεδόν 95 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. Είναι ο τρίτος μεγαλύτερος όμιλος στην Ευρώπη και ο έκτος μεγαλύτερος στον κόσμο -βάσει εσόδων- και η μητρική εταιρεία των Aer Lingus, British Airways, Iberia και Vueling.