Στο Ηράκλειο της Κρήτης τo πρώτο ξενοδοχείο της αλυσίδας ibis, του Γαλλικού Ομίλου Accor (Sofitel, Novotel κ.ά.), στην Ελλάδα που αναμένεται να λειτουργήσει μέχρι τον Ιούνιο.
Η σύμβαση franchise 15ετούς διάρκειας για τη λειτουργία ξενοδοχείου ως ibis styles, συνήφθη με τη διαχειρίστρια εταιρεία συγκροτήματος, η οποία ελέγχεται από τους επιχειρηματίες Μανώλη Σκουλούδη, Αντώνη Μιχελιδάκη και από στέλεχος διεθνούς Τουριστικού οργανισμού.
Η μετατροπή του συγκροτήματος που αναπτύσσεται σε έκταση 2.640 τ.μ. και καλύπτει ένα οικοδομικό τετράγωνο 8.000 τ.μ. με υπόγειο πάρκινγκ 11.000 τ.μ. σε ξενοδοχείο, θα κοστίσει περίπου 15 εκατ. ευρώ. Το ξενοδοχείο δυναμικότητας 72 δωματίων θα καλύψει 3.000 τ.μ., ενώ η υπόλοιπη δόμηση θα αξιοποιηθεί για τη λειτουργία καταστημάτων κ.ά., ενώ στο συγκρότημα περιλαμβάνεται και ένα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής οίκημα, το οποίο θα λειτουργήσει ως εστιατόριο.
Ο όμιλος Accor έχει εκφράσει ενδιαφέρον για τη λειτουργία ξενοδοχείου με το σήμα ibis και στην Αθήνα, γι΄ αυτό το λόγο η Γαλλική εταιρεία Boissee Finances νοίκιασε από την Tριάντειο Επαγγελματική και Βιομηχανική Σχολή Πατρών για 50 χρόνια ακίνητο επί των οδών Πατησίων 55 και Μάρνη 2, απέναντι από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου στεγαζόταν στο παρελθόν το ιστορικό θέατρο Αθήναιον.