Πρώτη στις προτιμήσεις των Σουηδών επισκεπτών βρίσκεται Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία από την Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Στοκχόλμης 1ο Mediterranean Panorama.
Οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 13.000 στην 2ήμερη λειτουργία της ενώ οι κρατήσεις για την χώρα μας καταγράφουν ανοδική πορεία την φετινή τουριστική περίοδο, σύμφωνα με στοιχεία από όλους τους μεγάλους tour operators που συμμετείχαν στην Έκθεση.
Η Mediterranean Panorama αποτελεί συνέχεια της Grekland Panorama και όπως τονίζεται επιβραβεύθηκε με ενθουσιασμό, από χιλιάδες Σουηδούς που έζησαν μοναδική εμπειρία κατά την διάρκεια της με μεσογειακό και έντονο ελληνικό χρώμα, πανδαισία γεύσεων, πολλά δρώμενα και παραδοσιακούς χορούς.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι χιλιάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τουριστικούς προορισμούς και επιχειρήσεις από όλη την Μεσόγειο όπως η Τυνησία, η Ιταλία, η Κροατία, η Κύπρος, η Μάλτα, το Ισραήλ, το Μαυροβούνιο, η Ισπανία, η Κροατία, το Μαρόκο και φυσικά η Ελλάδα.
Από ελληνικής πλευράς, η έκθεση «κατακλύστηκε» με τις δυναμικές παρουσίες και τα πλούσια δρώμενα από τις Περιφέρειες Κρήτης, Πελοποννήσου, Νοτίου Αιγαίου, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας όπως και τους Δήμους Αλοννήσου, Κεφαλονιάς, Σάμου, Θάσου, Πλατανιά, Χερσονήσου, Κω, Σαντορίνης (Santorini Experience), που επίσης έδωσαν δυναμικό «παρών» με την παραδοσιακή ελληνική «φιλοξενία» τους.