Σημαντικές Β2Β συναντήσεις με κορυφαίους επαγγελματίες από τον χώρο του Τουρισμού είχαν στην διεθνή έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με τους οποίους αναλύθηκαν τα πιο σημαντικά ζητήματα στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία.
Βάση των στοιχείων του Γραφείου ΕΟΤ Γερμανίας, το 2016 οι Γερμανοί πραγματοποίησαν 69 εκατ. ταξίδια διακοπών και δαπάνησαν για τις διακοπές τους περίπου 70 δις ευρώ. Ο δε αριθμός των ολιγοήμερων ταξιδιών ανήλθε σε 88 εκατ. ταξίδια, σημειώνοντας αύξηση 4% σε σχέση με το 2015.
Επίσης σύμφωνα με έρευνα του ιδρύματος BAT-STIFTUNF FUR ZUKUNFTSFRAGEN, οι Γερμανοί ταξιδεύουν πάλι πιο συχνά, οι διακοπές τους είναι μεγαλύτερης διάρκειας και δαπανούν περισσότερα χρήματα για το ταξίδι διακοπών τους.
Εντός Ευρώπης, η μέση διάρκεια του ταξιδιού κυμαίνεται από 10 μέχρι 16 ημέρες. Στη χώρα μας η μέση διάρκεια του ταξιδιού διακοπών ανήλθε σε 13 ημέρες και έπονται προορισμοί όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Κροατία και η Αυστρία, ενώ η μέση ημερήσια δαπάνη τους στη χώρα μας υπολογίζεται σε 97 ευρώ ανά άτομο. Παράλληλα το 2016 και για τέταρτη συνεχή χρονιά, σημειώνεται αύξηση των Γερμανών που πραγματοποίησαν το κύριο ταξίδι διακοπών τους στην Ελλάδα σε ποσοστό που φτάνει το 3,5% έναντι 3% του 2015.
Καθώς η ασφάλεια αποτελεί και φέτος το βασικό κριτήριο επιλογής των προορισμών θερινών διακοπών για τους Γερμανούς τουρίστες η χώρα μας, ως προς τις πωλήσεις, έχει προβάδισμα στις πρώτες κρατήσεις για τη θερινή περίοδο και συγκαταλέγεται μεταξύ των φαβορί για το 2017, ενώ μεγάλη ζήτηση υπάρχει από τουριστικούς οργανισμούς για αύξηση της δυναμικότητας αεροπορικών θέσεων και ξενοδοχειακών κλινών.
Η φετινή διοργάνωση σημείωσε ρεκόρ εμπορικών συμμετοχών με δέκα χιλιάδες εκθέτες από 187 χώρες και 120.000 εμπορικούς επισκέπτες.
Η περιοχή της Θεσσαλίας είναι γνωστός και αγαπημένος τουριστικός προορισμός στο Γερμανικό κοινό ενώ οι πτήσεις από Μόναχο για Ν. Αγχίαλο και Σκιάθο καθώς επίσης από Φρανκφούρτη, Νυρεμβέργη και Ντίσελντορφ για Σκιάθο που προγραμματίζονται για τη φετινή τουριστική περίοδο θα συμβάλουν ουσιαστικά στην αύξηση της ροής επισκεπτών στην Θεσσαλία.