Με 20 νέα δρομολόγια από Φρανκφούρτη και με το κεντρικό αεροδρόμιο της ως βάση για επτά αεροσκάφη της, συνεχίζει την επέκταση της η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair, “δείχνοντας τα δόντια της” στην Lufthansa.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην Lufthansa -που δεσπόζει της κυκλοφορίας στο μεγαλύτερο κόμβο της Γερμανίας- είναι εξοργισμένοι από αυτή την απόφαση του αεροδρομίου, ενώ ο επικεφαλής της Ryanair, δηλώνει ότι “δεν ενδιαφέρεται να ανταγωνιστεί την χαμηλού κόστους θυγατρική της Lufthansa, την Eurowings για τα εσωτερικά της δρομολόγια στην Γερμανία”.  Η Ryanair είχε ανακοινώσει αρχικά τα σχέδια της να μεταφερθεί στη Φρανκφούρτη τον Νοέμβριο, ενισχύοντας τις προσπάθειες της να προωθηθεί σε μεγαλύτερα αεροδρόμια και ασκώντας μεγαλύτερες πιέσεις στη Lufthansa, η οποία επεκτείνει τις δικές της πτήσεις χαμηλού κόστους.
Η εταιρεία θα προσφέρει από το καλοκαίρι 20 νέα δρομολόγια από την Φρανκφούρτη σε προορισμούς σε όλη την Ευρώπη στο σχέδιο πτήσης 2017-18, όπως δήλωσε σε Συνέντευξη Τύπου στο αεροδρόμιο ο Διευθύνων Σύμβουλος Michael O’Leary τονίζοντας παράλληλα ότι η κίνηση αυτή “υπογραμμίζει την αυξανόμενη σημασία της Φρανκφούρτης για την κυκλοφορία χαμηλού κόστους”.
Από αυτό τον μήνα η εταιρεία θα ξεκινήσει με δύο αεροσκάφη που θα πετούν σε τέσσερις τουριστικούς προορισμούς σε Ισπανία και Πορτογαλία.
Από τον ερχόμενο χειμώνα οι νέες πτήσεις θα περιλαμβάνουν εκτός από πόλεις όπως το Λονδίνο, η Γλασκόβη, το Μάντσεστερ και πιο παραδοσιακούς τουριστικούς προορισμούς όπως η Γκραν Κανάρια και η Τενερίφη.