Η Qatar Airways ανεβάζει ψηλά τον πήχη στα  business ταξίδια και θέτει νέα πρότυπα με την “Qsuite”, καμπίνα εξατομικευμένη σουίτα – μία επαναστατική νέα εμπειρία στην BUSINESS CLASS.
Στην ΙΤΒ στο Βερολίνο, παρουσίασε την καμπίνα “Qsuite”,  την πρώτη διάταξη θέσης σε τετράδα στην αεροπορική βιομηχανία, μαζί με το πρώτο διπλό κρεβάτι στην Διακεκριμένη Θέση.
Με πρότυπα τα οποία δεν έχουν εφαρμοστεί ποτέ ξανά στα business ταξίδια, οι ιδιωτικές και με δυνατότητες εξατομίκευσης σουίτες, που έχουν ονομαστεί “Qsuite”, φέρνουν μια σειρά από πρωτιές στην κατηγορία premium ταξιδιών, αναδιαμορφώνοντας τις προσδοκίες των business ταξιδιωτών παγκοσμίως.
Τα αποκαλυπτήρια της καμπίνας πραγματοποίησε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Qatar Airways Group, εξοχότατος κ. Akbar Al Baker σε μια θεαματική εκδήλωση στο περίπτερο της Qatar Airways και λίγο πριν την καθιερωμένη ετήσια συνέντευξη τύπου της εταιρείας στην ΙTB Berlin. Την παρουσίαση παρακολούθησαν VIP, όπως ο εξοχότατος σεΐχης Saoud Bin Abdulrahman Al-Thani, Πρέσβης του Κατάρ στη Γερμανία και ο δήμαρχος του Βερολίνου, κ.Michael Müller, ως επίτιμος καλεσμένος.
Οι καλεσμένοι στην εκδήλωση γοητεύτηκαν και ξέσπασαν σε επευφημίες κατά τα αποκαλυπτήρια της QSuite, που έγινε σε ένα πραγματικού μεγέθους τμήμα αεροσκάφους της Qatar Airways.
Με επίσημη πρώτη στην ITB Berlin, την μεγαλύτερη ταξιδιωτική έκθεση στον κόσμο, η μοναδική και πατενταρισμένη καμπίνα ολοκλήρωσε την δίχρονη πορεία προετοιμασίας της. Η πολύ-αναμενόμενη παρουσίαση προσέλκυσε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ από όλο τον κόσμο και μέχρι την αποκάλυψη της είχε προκαλέσει τα ερωτηματικά της βιομηχανίας σχετικά με τα χαρακτηριστικά και τις αναβαθμίσεις που θα περιείχε.
Η “QSuite” περιλαμβάνει το πρώτο διπλό κρεβάτι διαθέσιμο στην Διακεκριμένη Θέση, με πάνελ που ανοίγουν και κλείνουν ανάλογα με τις προτιμήσεις, επιτρέποντας στους επιβάτες σε διπλανές θέσεις να δημιουργούν το δικό τους ιδιωτικό δωμάτιο. Τα προσαρμοζόμενα πάνελ και η δυνατότητα τοποθέτησης των οθονών στο κέντρο των 4 θέσεων επιτρέπουν σε συνεργάτες, φίλους και οικογένειες οι οποίες ταξιδεύουν μαζί να μεταμορφώνουν τον χώρο τους σε μια ιδιωτική σουίτα, επιτρέποντάς τους να εργαστούν, να δειπνήσουν και να επικοινωνήσουν. Αυτά τα νέα χαρακτηριστικά προσφέρουν την απόλυτη εξατομικευμένη ταξιδιωτική εμπειρία που επιτρέπει στους επιβάτες να δημιουργούν το περιβάλλον που ταιριάζει στις δικές τους μοναδικές ανάγκες.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Qatar Airways Group, εξοχότατος κ. Akbar Al Baker δήλωσε:
«Σήμερα είμαι περήφανος που παρουσιάζω το μέλλον των premium ταξιδιών με τη QSuite, τη νέα μας Business καμπίνα. Ο μοναδικός και πατενταρισμένος σχεδιασμός αποτελεί παγκόσμια πρωτιά από πολλές απόψεις και επιδιώκει να σπάσει τις νόρμες της βιομηχανίας, προσφέροντας στους επιβάτες περισσότερη ιδιωτικότητα, περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερη εξατομίκευση. Με αυτές τις καινοτομίες, η Qatar Airways φέρνει την επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο εξυπηρετεί τους πελάτες της Διακεκριμένης Θέσης, ώστε να απολαμβάνουν εξυπηρέτηση επιπέδου Πρώτης Θέσης στην Διακεκριμένη καμπίνα. Πρόκειται πραγματικά για μια Business καμπίνα που παρουσιάζεται για πρώτη φορά με τέτοιον τρόπο και ακολουθεί πιστά τη φιλοσοφία της εταιρείας για τα premium προϊόντα και τις υπηρεσίες μας. Στην Qatar Airways ο επιβάτης μπορεί να επιλέξει πότε θα δειπνήσει, με διαφορετικές επιλογές που καλύπτουν όλα τα γούστα. Μπορεί επίσης να επιλέξει πότε θα ξεκουραστεί και πότε θέλει να διασκεδάσει, καθώς προσφέρουμε περισσότερες επιλογές από κάθε άλλη αεροπορική εταιρεία. Για εμάς είναι λογικό να δίνουμε στους επιβάτες τις επιλογές για να δημιουργήσουν τη δική τους καμπίνα μέσα στην Διακεκριμένη καμπίνα, δημιουργώντας διπλά ή τετραπλά QSuites.»       
Κάθε θέση έχει φτιαχτεί με προσεκτικές και πολυτελείς λεπτομέρειες, όπως το ραμμένο στο χέρι Ιταλικό δέρμα και το φινίρισμα με σατινέ ροζ χρυσό, φέρνοντας ένα επίπεδο πολυτέλειας, ιδιωτικότητας και στυλ άνευ προηγουμένου στη Διακεκριμένη Θέση της Qatar Airways. Για να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την εξατομικευμένη εμπειρία της θέσης εν πτήσει για του επιβάτες, η Qatar Airways παρουσιάζει επίσης και νέες επιλογές εστίασης.
Επιπρόσθετα στην υπάρχουσα απολαυστική υπηρεσία “dine  on demand” το νέο μενού της Διακεκριμένης Θέσης θα προσφέρει πλέον  και νέες επιλογές σνακ, διαθέσιμα σε όλη τη διάρκεια της πτήσης, δίνοντας την ευκαιρία στους επιβάτες να μεταμορφώσουν το δείπνο στα 35.000 πόδια σε μια κοινωνική εμπειρία. Για όσους επιβάτες επιλέξουν να κοιμηθούν λίγο περισσότερο το πρωί, θα διατίθεται επίσης και η υπηρεσία αφύπνισης Express Breakfast, η οποία θα αξιοποιεί στο έπακρο την επιλογή “Do Not Disturb”, που είναι διαθέσιμη σε κάθε πόρτα της ιδιωτικής τους “QSuite”.
Απολαμβάνοντας ευρεία αναγνώριση από τους ταξιδιώτες για την προσφορά εξαιρετικής ταξιδιωτικής εμπειρίας και τιμώντας τον τίτλο ως η Καλύτερη Business Class στον κόσμο, στα Βραβεία Skytrax 2016, η Qatar Airways θα συνεχίσει να ενθουσιάζει τους επιβάτες με μια σειρά βελτιώσεων και αναβαθμίσεων, όπως τα νέα κομψά σερβίτσια και μαχαιροπήρουνα, την ιδιαίτερη επίπλωση και τα πολυτελή λευκά είδη.
Η πρόσφατη συνεργασία με τη The White Company για πυτζάμες που έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για τους επιβάτες της Διακεκριμένης Θέσης  και με τη BRIC’S για προσωποποιημένα amenity kits με προϊόντα από την Ιταλική εταιρεία Castello Monte Vibiano Vecchio συμπληρώνουν την ανανεωμένη και βελτιωμένη εμπειρία πτήσης για τους επιβάτες της Qatar Airways.
Η Qatar Airways παρουσίασε επίσης και ένα εντελώς νέο επόμενης γενιάς περιβάλλον για το Oryx One, το βραβευμένο σύστημα ψυχαγωγίας της. Το περιβάλλον του Oryx One έχει επανασχεδιαστεί για να διευκολύνει ακόμη περισσότερο την πλοήγηση και την επιλογή μεταξύ των 3.000 επιλογών που προσφέρει, περισσότερες από κάθε άλλη εταιρεία στον κλάδο. Το επόμενης γενιάς περιβάλλον έχει εξελιχθεί και παρουσιάζει ταινίες, παιχνίδια και ένα ειδικό παιδικό μενού σε ένα οικείο, αλλά επαναστατικό format.
Ο εξοχότατος κ. Al Baker ανακοίνωσε επίσης ότι από αυτό το καλοκαίρι, η Qatar Airways θα ξεκινήσει να προσφέρει σύνδεση στο internet εν πτήσει, ενώ πρόκειται να ακολουθήσουν και ακόμη πολλές νέες ανακοινώσεις τους επόμενους μήνες.
Αυτή η εκτεταμένη και πρωτοποριακή ανανέωση έρχεται με την επέτειο συμπλήρωσης 20 ετών λειτουργίας της εταιρείας, σηματοδοτώντας δύο δεκαετίες ανάπτυξης, ηγεσίας και καινοτομίας. Η νέα καμπίνα QSuite θα ξεκινήσει να τοποθετείται στον υπάρχοντα στόλο της Qatar Airways από τον Ιούνιο του 2017 με ρυθμό ενός αεροσκάφους το μήνα.
Γνωστή για τις πρωτιές της, η Qatar Airways είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αεροπορικές εταιρείες, με έναν από τους νεότερους στόλους στον κόσμο. Η Qatar Airways διαθέτει έναν σύγχρονο στόλο 194 αεροσκαφών και πετά σε πάνω από 150 σημαντικούς προορισμούς σε έξι ηπείρους.