Περισσότερες πτήσεις από την Αγ. Πετρούπολη θα προσφέρει από το καλοκαίρι η Mouzenidis Travel.
Μέσω της θυγατρικής Ellinair η εταιρία θα προσφέρει συνδέσεις από το αεροδρόμιο της Αγ. Πετρούπολης, Πούλκοβο, με σχεδόν όλους τους κυριότερους Ελληνικούς προορισμούς (με την Καβάλα και τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο) καθώς και προγραμματισμένες πτήσεις μέσω της Ural Airlines στην Κύπρο.
Τα δρομολόγια από την Αγ. Πετρούπολη θα ξεκινήσουν γαι την  Καβάλα στις 5 Ιουνίου με προγράμματα διακοπών να περιλαμβάνουν την Θάσο, ενώ για την Ζακύνθο στις 29 Μαϊου. Οι πτήσεις θα διεξάγονται κάθε 11 ημέρες.
Στην Κρήτη, η συχνότητα θα είναι 2 φορές την εβδομάδα, στην Κέρκυρα 2 φορές εβδομαδιαίως από την 1η Ιουνίου έως την 1η Οκτωβρίου, ενώ η μεγαλύτερη συχνότητα πτήσεων θα ισχυσει στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης ξεκινώντας από τα τέλη Απριλίου με 2 εβδομαδιαίες πτήσεις και από τις 4 Ιουνίου με 3.
Κορυφαίες επιδόσεις από πέρυσι στην Αγ. Πετρούπολη
Όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Mouzenidis Travel, Αλέξανδρος Τσαντεκίδης, μιλώντας στην παρουσίαση του θερινού προγράμματος “η Ελλάδα είναι φέτος ένας από τους πιο περιζήτητους καλοκαιρινούς προορισμούς στην αγορά της Αγίας Πετρούπολης.
Άλλωστε, οι επιδόσεις της Mouzenidis Travel στην Αγία Πετρούπολη πέρυσι ήταν οι καλύτερες σε επίπεδο πωλήσεων, στο σύνολο του δικτύου προορισμών που προσέφερε στη ρωσική αγορά.
Η ενίσχυση του ρεύματος προς την Ελλάδα το 2017 ενισχύεται, όπως είπε ο κ. Τσαντεκίδης, από την άνοδο του ρουβλίου και στη βελτίωση της πολιτικής έκδοσης ελληνικής visa (περισσότερες από το 80% που εκδόθηκαν το 2016 ήταν πολλαπλής εισόδου, με διάρκεια 2 ή τριών ετών)”.
Ο Αλέξανδρος Τσαντεκίδης χαρακτήρισε “πολύ ενθαρρυντικές τις επιδόσεις για Ελλάδα που καταγράφονται στις μέχρι στιγμής κρατήσεις από Αγ. Πετρούπολη. Σύμφωνα με την ένωση ρώσων τουρ οπερέιτορ, ATOR, οι κρατήσεις για Ελλάδα τον Ιανουάριο ήταν 6 φορές περισσότερες από πέρυσι και στο δίκτυο των εξουσιοδοτημένων τουριστικών γραφείων 9 φορές περισσότερες”.