Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατάβασης -Downhill (DH) Ορεινής Ποδηλασίας στον Τύρναβο διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασία σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Τυρνάβου και τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λάρισας.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν αυτό το Σαββατοκύριακο 1-2 Απριλίου 2017, στον Προφήτη Ηλία Τυρνάβου, σε πίστα κατάβασης μήκους 1,5 χλμ.
Οπως δήλωσαν οι διοργανωτές πρόκειται για μία σημαντική εκδήλωση που θα στηρίξει την ανάπτυξη του αθλητικού Τουρισμού στην περιοχή.
“Ως Περιφέρεια στηρίζουμε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις γιατί δημιουργούν αθλητικό τουρισμό στην περιοχή και μόχλευση στην τοπική οικονομία. Το ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη άλλωστε για τέτοιες διοργανώσεις είναι γνωστό. Είναι ιδιαίτερη χαρά να γίνεται εδώ το πρωτάθλημα αυτό και η διεξαγωγή του δεν θα ήταν εφικτή αν δεν υπήρχαν οι εθελοντές και όλοι οι φορείς που συμμετέχουν”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Θανάσης Παιδής, Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας.
Τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, ευχαρίστησε ο Δήμαρχος Τυρνάβου Παναγιώτης Σαρχώσης, “για το ενδιαφέρον που έδειξε από την αρχή για τον αγώνα και αυτό μας κάνει να ελπίζουμε ότι θα υπάρχει μια συνέχεια σε τέτοια αθλητικά γεγονότα”.
Να γίνει ο Τύρναβος ποδηλατικός προορισμός, τόνισε μεταξύ άλλων ο Κωνσταντίνος Κουλιός Αντιδήμαρχος Τυρνάβου.
“Φιλοδοξούμε η διαδρομή «Λουσφάκι trail» καλύπτει τις απαιτήσεις των αθλητών και της Ομοσπονδίας για αγώνες υψηλού επιπέδου. Ευελπιστούμε να δημιουργήσουμε ένα ποδηλατικό πάρκο στην περιοχή όπου θα μπορούν να αθλούνται από μικρά παιδιά μέχρι και μεγάλοι αθλητές. Η περιοχή προσφέρεται για τέτοιες δραστηριότητες, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά σε Λάρισα και Τύρναβο, έχει καλή ορατότητα για τους θεατές και μπορεί να διεξαχθούν και διεθνείς αγώνες”.
Την στήριξη της Περιφέρειας για να γίνει στον Τύρναβο ένα Ολυμπιακό Ποδηλατικό Πάρκο, ζήτησε ο Σάββας Τσοπούρογλου Μέλος Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.
“Οι διαστάσεις που έχει πάρει αυτός ο αγώνας είναι τεράστιες. Πανελλήνιο πρωτάθλημα Downhll γίνεται πρώτη φορά στην Θεσσαλία, ενώ ήταν να γίνει το καλοκαίρι στην Ναύπακτο. Φέτος είμαστε πολύ οργανωμένοι για τον αγώνα αυτό και πιστεύω θα έχουμε επιτυχία. Στον Τύρναβο πρέπει να γίνει ένα Ολυμπιακό Ποδηλατικό Πάρκο και με την βοήθεια της Περιφέρειας μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 150 αθλητές, από Ελλάδα, Βουλγαρία και Σκόπια. Στόχος είναι να γίνει και Βαλκανικό πρωτάθλημα στο επόμενο χρονι8κό διάστημα”.
Πρόγραμμα αγώνων
Σάββατο 1/4/2017
12:00 – 16:00 Λειτουργία Γραμματείας για έλεγχο δελτίων και παραλαβή αριθμών στο χώρο της εκκίνησης.
12:00 – 13:00 Επιθεώρηση διαδρομής (πεζή).
13:00 – 15:00 Ελεύθερες Δοκιμές από τους συμμετέχοντες (υποχρεωτικά με αριθμό στα ποδήλατα).
16:00 – 18:30 Επίσημη προπόνηση όλων των κατηγοριών (υποχρεωτικά 2 προσπάθειες από όλους).
Κυριακή 2/4/2017
08:00 Άνοιγμα Γραμματείας στον χώρο της εκκίνησης.
09:00 Επίσημη προπόνηση όλων των κατηγοριών
10:30 Τέλος επίσημης προπόνησης
11:00 1η χρονομετρημένη κατάβαση (κατατακτήριος)
14:00 2η χρονομετρημένη κατάβαση (ΤΕΛΙΚΟΣ)
18:30 Απονομές Επάθλων στους νικητές, στο χώρο του τερματισμού.
Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν με τη λήξη των αγώνων.