Επιπλέον μέτρα για την προστασία τους στα αεροδρόμια ζητούν οι επιβάτες, σύμφωνα με την Μη κερδοσκοπική Οργάνωση FlyerRights.org, που ασχολείται και εξειδικεύεται πάνω στα δικαιώματα των επιβατών των αεροπορικών μεταφορών στις ΗΠΑ.
Οπως αναφέρει η Οργάνωση, οι επιβάτες ζητούν από την Αμερικανική Υπηρεσία Ασφάλειας και Μεταφορών (TSA) αλλά και από τις τοπικές και κρατικές αρχές περισσότερα μέτρα για την προστασία τους. Μετά τον “πονοκέφαλο” που έχουν δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια τα “χτυπήματα”, η FlyerRights.org θεωρεί ότι τα αεροδρόμια είναι σαφώς ο πιο ευάλωτος στόχος και υποστηρίζει ότι είναι “γυμνά”.
Η FlyersRights ζήτησε από τον TSA και το Κογκρέσο να προχωρήσουν σε ισχυρότερη ασφάλεια στα αεροδρόμια, μετά από την επίθεση στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες (LAX) το 2013, αλλά και τις επιθέσεις στα αεροδρόμια των των Βρυξελλών και της Κωνσταντινούπολης, αλλά δεν έγινε τίποτα.
Η ΜΚΟ δήλωσε ότι πρέπει να επιβληθούν μέτρα έκτακτης ανάγκης για την προστασία και την πρόληψη των ανθρώπινων ζωών όπως:
‣Άμεση επικοινωνία της Εθνικής Φρουράς για προσωρινή ένοπλη ασφάλεια των αεροδρομίων.
‣Εγκατάσταση περιμετρικής ασφάλειας στα αεροδρόμια ώστε να εντοπίζονται όπλα και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα.
‣Αύξηση των μέτρων περιπολίας από αστυνομικούς – σκύλους για τον εντοπισμό εκρηκτικών.
‣Δημιουργία λίστας ύποπτων ατόμων, με στοιχεία που θα μπορούν να εντοπίζονται από το σύστημα.
“Σίγουρα η ασφάλεια των αερομεταφορών, καταλήγει η Οργάνωση, είναι πρωτίστης σημασίας για κάθε κυβέρνηση, φορείς, αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρείες. Το κόστος σίγουρα θα επιφέρει αλλαγές στις τιμές των εισιτηρίων, αλλά και σίγουρα στα ανθρώπινα δικαιώματα”.