Δυναμικό παρών έδωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην διεθνή Τουριστική έκθεση Mediterranean Panorama 2017 στην Στοκχόλμη. Περισσότεροι από δεκατρείς χιλιάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τουριστικούς προορισμούς και επιχειρήσεις από ολόκληρη την Μεσόγειο όπως Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Κύπρο, Μάλτα, Ισραήλ, Μαυροβούνιο, Τυνησία, Μαρόκο και φυσικά την Ελλάδα, η οποία είχε κυρίαρχη θέση στη διοργάνωση.
Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης. Τόσο τα νησιά των Βορείων Σποράδων όσο και τα Μετέωρα αποτελούν γνωστούς και αγαπημένους προορισμούς για το Σουηδικό κοινό το οποίο αναζητούσε παράλληλα νέους προορισμούς και δραστηριότητες στην περιοχή. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον σημειώθηκε για την Λίμνη Πλαστήρα, τον Όλυμπο, το Πήλιο και άλλους Θεσσαλικούς προορισμούς.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις των κυριότερων Tour Οperators της Σουηδίας οι κρατήσεις για τη φετινή τουριστική περίοδο καταγράφουν ανοδική πορεία καθώς η χώρα μας έχει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Σουηδών.
Επικεφαλείς της Θεσσαλικής αποστολής ήταν οι κ.κ. Χρήστος Καλομπάτσιος Aντιπεριφερειάρχης Προσφυγικού-Μεταναστευτικού, Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού και Κωνσταντίνος Νούσιος, Aντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Υδροοικονομίας, Χωρικού Σχεδιασμού, Πολιτικής Γης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων οι οποίοι είχαν κατ’ ιδίαν συναντήσεις τόσο με εκπροσώπους τουριστικών γραφείων όσο και με φορείς της Ελληνικής Ομογένειας, ακαδημαϊκούς του πανεπιστημίου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης κά.
Το Θεσσαλικό περίπτερο επισκέφθηκαν επίσης ο πρέσβης της Ελλάδας στη Σουηδία κ. Δημήτριος Τουλούπας, ο οποίος συνεχάρη τη θεσσαλική αποστολή για την άψογη παρουσία της, η εμπορική ακόλουθος της Πρεσβείας κα Μαρία Κουμουτσάκου, η προϊσταμένη του Γραφείου Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας κα Νικολέτα Ψυχάρη, οι οποίοι συνοδευόμενοι από τον προϊστάμενο του Γραφείου Ε.Ο.Τ Σκανδιναβίας & Βαλτικής κ. Παύλο Μούρμα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους επικεφαλείς της Θεσσαλικής αποστολής το συντονισμό δράσεων τόσο για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος και την προβολή της τουριστικής φυσιογνωμίας των Θεσσαλικών προορισμών μέσω Press Trips και κοινών εκδηλώσεων όσο και τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασιών.
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή των μεγαλύτερων τουριστικών πρακτόρων που διακινούν το σημαντικότερο ποσοστό Σκανδιναβών τουριστών στην Μεσόγειο, μεταξύ των οποίων οι TUI, APOLLO, VING, AIRTOURS, SOLRESOR, DETUR, JAMBO TOURS – TEMA, GRAND TOURS – PRO και άλλοι ενώ από Ελληνικής πλευράς η έκθεση «κατακλύστηκε» με δυναμικές παρουσίες από τις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Πελοποννήσου, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Στερεάς Ελλάδας, Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης, τους Δήμους Αλοννήσου, Κεφαλονιάς, Σάμου, Θάσου, Πλατανιά, Χερσονήσου, Κω, Σαντορίνης, ξενοδοχειακές μονάδες και άλλους φορείς του ευρύτερου τομέα του τουρισμού.