Την ανησυχία τους για τη διακοπή των εργασιών και την αποχώρηση του εργολάβου στο έργο της νέας πύλης και του κόμβου του λιμανιού της Κέρκυρας, εξέφρασαν Πρόεδρο του Ο.Λ.Κ.Ε. Σπύρο Στεφανίδη, οι  Πρόεδροι της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας Παναγιώτης Μπράμος, της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας Περικλής Κατσαρός και του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας Κωνσταντίνος Μουζακίτης.
Ο Πρόεδρος του Ο.Λ.Κ.Ε. διαβεβαίωσε τους επικεφαλής των φορέων ότι θα δοθεί άμεσα λύση, έτσι ώστε να συνεχιστεί το έργο και να μην υπάρξει κανένα θέμα αναφορικά με τη χρήση του χώρου ενόψει του Πάσχα και την έναρξη του καλοκαιριού, όπως και με τη γενική εικόνα της πύλης εισόδου της Κέρκυρας.
“Επειδή η Κέρκυρα δεν έχει πλέον κανένα περιθώριο να καταστρέφει την εικόνα της παγκοσμίως, τονίζουν σε ανακοίνωση τους οι κ.κ. Μπράμος, Κατσαρός και Μουζακίτης, από διαβεβαιώσεις έχουμε λάβει αρκετές στο παρελθόν, αναμένουμε αυτή τη φορά οι διαβεβαιώσεις αυτές να γίνουν πράξεις. Καλούμε δε όλους τους υπευθύνους να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν”.