Οι δυνατότητες σύνδεσης της Καβάλας μέσω της Ellinair, με περισσότερες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης καθώς και η σύνδεση άλλων πόλεων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας–Θράκης με πόλεις του εξωτερικού, είναι ο στόχος του Mouzenidis Group.
Κι αυτό ήταν το θέμα που απασχόλησε τις επαφές που είχε στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα ο Πρόεδρος του Ομίλου Μουζενίδη Μπόρις Μουζενίδης, ο Διευθυντής του Mouzenidis Travel Μόσχας Αλέξανδρος Τσαντεκίδης και ο Διευθυντής του Mouzenidis Travel Ελλάδας Γιώργος Μασμανίδης με εκπροσώπους και Δημάρχους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και τον Διευθυντή του Γραφείου EOT Ρωσίας Πολύκαρπο Ευσταθίου.
Ο Όμιλος Μουζενίδη έχει διατυπώσει επανειλημμένα την πρόθεση του να ανοίξει νέους, λιγότερο γνωστούς, ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς, εξίσου όμως ενδιαφέροντες, για τους Ρώσους τουρίστες. Και η αρχή γίνεται σε λίγους μήνες με την έναρξη των πτήσεων Καβάλα-Μόσχα και Καβάλα-Αγία Πετρούπολη της Ellinair, της αεροπορικής εταιρείας του Mouzenidis Group.
Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το άνοιγμα του Ομίλου στην περιοχή και την πρόθεση τους να συνεργαστούν στενά μαζί του με στόχο την προβολή και ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Οπως δήλωσε ο κ.Τσαντεκίδης “η Θάσος, η Σαμοθράκη και οι Φίλιπποι Καβάλας συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των Ρώσων τουριστών. Υπάρχουν όμως κι άλλα μέρη εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς και πολιτιστικού-θρησκευτικού πλούτου στην περιοχή, που θέλουμε να γνωρίσουμε στους πελάτες μας. Αν κερδηθεί το στοίχημα του φετινού καλοκαιριού, η καθιέρωση των απευθείας πτήσεων της Ellinair θα βάλει την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη δυναμικά στον ελληνικό τουριστικό χάρτη, με όσα θετικά αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη και οικονομία της περιοχής”.