Παραπάνω από εξαιρετικά τα μηνύματα για τον Ελληνικό Τουρισμό το 2017, στο πλαίσιο των επαφών της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά στην ΙΤΒ στο Βερολίνο.
“Θεαματική διψήφια αύξηση που αγγίζει το 70% καταγράφεται στα τουριστικά πακέτα από τη Γερμανία προς την Ελλάδα για το 2017 σε σχέση με πέρυσι”, δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων της Γερμανίας DRV Norbert Fiebig στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο.
Σε συναντήσεις που είχε η Έλενα Κουντουρά με τους εκπροσώπους των κορυφαίων tour operators -μεταξύ των οποίων TUI και Thomas Cook- της παρουσίασαν στοιχεία που συμφωνούν με τα στοιχεία της Ένωσης DVR και δείχνουν ότι η ζήτηση για την Ελλάδα το 2017 είναι αυξημένη από 30% έως 70%.
Η Υπουργός συμμετείχε και στην συνάντηση Υπουργών Στρογγυλής Τραπέζης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη στις Τοπικές Κοινότητες του Δρόμου του Μεταξιού, που διοργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO).
Η Έλενα Κουντουρά, προανήγγειλε ότι τον ερχόμενο Απρίλιο θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη,  το πρώτο διεθνές  workshop  στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας  του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΕ για το πρόγραμμα «Δυτικός Δρόμος του Μεταξιού», με συνδιοργανωτές το Υπουργείο Τουρισμού και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης.
Η ενίσχυση των τουριστικών πακέτων και των πτητικών προγραμμάτων στην Ελλάδα, η επιπλέον επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η ανάδειξη νέων ελληνικών προορισμών, η προώθηση θεματικών τουριστικών προϊόντων και η περαιτέρω ανάπτυξη του εισερχόμενου τουρισμού είναι οι στόχοι της υπουργού Τουρισμού και του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Τρυφωνόπουλο, στις διαδοχικές συναντήσεις τους με τους μεγαλύτερους  tour operators και εκπροσώπους ταξιδιωτικών γραφείων της Γερμανίας.