«Ανάδειξη/Πιστοποίηση των Τοπικών Προιόντων Ποιότητας του αγροτικού/αγροδιατροφικού τομέα και η σύνδεση με τον τριτογενή τομέα παραγωγής.»

Ιδιαίτερα ενεργό παραμένει το ενδιαφέρον για τις παρουσιάσεις της εταιρείας Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία Α.Ε. και την προώθηση του νέου προτύπου πιστοποίησης τουριστικών μονάδων «We do local», που δημιουργήθηκε για την διαφοροποίηση του τουριστικού μας προιόντος.

Κατόπιν προσκλήσεως, το «We do local» έδωσε το παρόν στην ημερίδα του Επιμελητηρίου Ξάνθης με θέμα: «Ανάδειξη/Πιστοποίηση των Τοπικών Προϊόντων Ποιότητας του αγροτικού/αγροδιατροφικού τομέα και η σύνδεση με τον τριτογενή τομέα παραγωγής» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ξάνθης, στην Ξάνθη.

Πρόκειται για μια ημερίδα που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ξάνθης προσκαλώντας να παρευρεθούν τοπικοί φορείς, τοπικοί παραγωγοί αλλά και επιχειρηματίες του τόπου που ασχολούνται με τον τομέα του τουρισμού & της αγροδιατροφής. Παρουσιάστηκαν προτάσεις για το πως μπορούν να αναδειχθούν / πιστοποιηθούν τα τοπικα προϊόντα ποιότητας του αγροτικού/ αγροδιατροφικού τομέα της περιφέρειας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αλλά και πως μπορούν να συνδεθούν με τον τριτογενή τομέα παραγωγής.

Στο πλαίσιο της εν λόγω ημερίδας, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από το Tμήμα Eπικοινωνίας και Προώθησης του «We do local» σχετικά με το νέο αυτό πρότυπο, όσον αφορά τη φιλοσοφία που έχει, να στηρίζει την τοπική παραγωγή, οικονομία και κοινωνία, όπως επίσης και για τις διαδικασίες και τα οφέλη πιστοποίησης των τουριστικών καταλυμάτων και πλοίων με αυτό.

Σχετικά με το We do local: Το We do local είναι ένα εγχείρημα το οποίο δημιουργήθηκε από δεκατέσσερις σημαντικούς παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας όλης της Κρήτης και δύο της Χαλκιδικής, που σε συνεργασία με το φορέα πιστοποιήσεων Cosmocert AE και τη Local Food Experts sce, στόχο έχουν στην επανατοποθέτηση του εθνικού τουριστικού προϊόντος, την ανάδειξη της ιδιαίτερης τοπικής φιλοξενίας και την στήριξη της τοπικής παραγωγής και οικονομίας. Το We do local, έως σήμερα διαθέτει 26 Πιστοποιημένα Μέλη, 25 ξενοδοχειακές μονάδες και 1 πλοίο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site : www.wedolocal.gr