Η προσκυνηματική περιήγηση γύρω από τον Άθωνα παρουσιάστηκε στην Βηρυτό από τον Προαθωνικό Οργανισμό Τουρισμού και το Mid East Travel, με στόχο στην προώθηση ενός νέου και ελκυστικού προϊόντος στην προσκυνηματική αγορά της Μεσογείου.
Προβλήθηκαν τα προσκυνηματικά μνημεία της διαδρομής «Θεσσαλονίκη – Άθωνας – Αρχαία Στάγειρα – Αμφίπολη», τα οποία συνθέτουν πολυήμερα πακέτα θρησκευτικού τουρισμού σε μία περιοχή, η οποία συμπεριλαμβάνει σημεία – σταθμούς της περιοδείας του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα. Η χαρτογραφημένη διαδρομή διασχίζει και τοποθετεί στον τουριστικό χάρτη 10 τοπικές κοινότητες, αναδεικνύοντας 13 προσκυνηματικά μνημεία πριν από το Άγιον Όρος, αλλά και δεκάδες διαδρομές ή σημεία προσκυνήματος εντός της Αθωνικής Πολιτείας, εναλλάσσοντας  το βουνό με τη θάλασσα και τα θρησκευτικά με τα αρχαιολογικά μνημεία. Παράλληλα, συνδέει την Ανατολική Χαλκιδική με τη Θεσσαλονίκη και την Αμφίπολη, ενώ προωθεί τοπικά μοναστηριακά προϊόντα και προτείνει στους επισκέπτες βιωματικές δραστηριότητες, όπως μαθήματα εικονογραφίας, επιδείξεις δημιουργίας βυζαντινών κοσμημάτων, συμμετοχή σε αθωνικές οινογευσίες, αυθεντικά μοναστηριακά γεύματα ή δείπνα, «μπλέκοντας» ουσιαστικά τις προσκυνηματικές περιηγήσεις με άλλες μορφές τουρισμού και συνθέτοντας ένα πολυμορφικό θρησκευτικό προϊόν.
Όλες οι προτάσεις της προαθωνικής χερσονήσου περιλαμβάνονται στην έκδοση με τίτλο «PilgrimageRoutes»,  για τη δημιουργία της οποίας συνεργάσθηκαν 19 τοπικές επιχειρήσεις, αποδεικνύοντας, για μία ακόμη φορά, τη δύναμη της συνοχής και της συνέργειας.  Μέχρι το τέλος του χρόνου η δραστηριότητα του Οργανισμού στο Λίβανο θα εμπλουτισθεί με κορυφαίες δράσεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα είτε στη Βηρυτό, είτε στην Ανατολική Χαλκιδική.
Η εκδήλωση, η οποία σφραγίσθηκε από την παρουσία του Πρωτοσύγγελου της Ιεράς Μητρόπολης Ιερισσού, Αγίου Όρους & Αρδαμερίου κ.κ. Χρυσόστομου Μαιδώνη, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στο συνεδριακό κέντρο του Αγίου Πορφυρίου, εντός του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου της Βηρυτού και συγκέντρωσε πάνω από 50 εκπροσώπους τουριστικών γραφείων και εκκλησιαστικών οργανώσεων.