Σημαντικές συναντήσεις με εκπροσώπους Τ.Ο.s, που ειδικεύονται στην Ελληνική και όχι μόνον τουριστική αγορά, τον πρόεδρο των 22 Φινλανδο-Ελληνικών Συλλόγων (με πάνω από 2000 μέλη σε όλη την Φινλανδία) κ. Yrjo Viinikka αλλά και Φινλανδούς και Σκανδιναβούς δημοσιογράφους, είχε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτριος Τρυφωνόπουλος, ο οποίος μετέβη (19-22/1/2017) στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, προκειμένου να επισκεφθεί την τουριστική Έκθεση ΜΑΤΚΑ 2017.

Στην Έκθεση, συμμετείχαν περισσότεροι από 700 εκθέτες απ’ όλο τον κόσμο, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε τις 72.000 (αριθμός αυξημένος από πέρυσι, κατά 5000, σύμφωνα με τους διοργανωτές).

Το περίπτερο του Ε.Ο.Τ. προσέλκυσε μεγάλο αριθμό επισκεπτών, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ταξίδια σε διάφορους προορισμούς της Ελλάδας και για δραστηριότητες όπως η πεζοπορία (trekking), η ενοικίαση σκαφών αναψυχής – ιστιοπλοΐα (sailing) κ.α.

Στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτριος Τρυφωνόπουλος είχε συνάντηση εργασίας με τον Πρέσβη της Ελλάδας στη Φινλανδία κ. Δημήτριο Καράμπαλη και την Πρόξενο κα Κωνσταντίνα Καμίτση, με τους οποίους επισκέφθηκε στη συνέχεια το περίπτερο του Ε.Ο.Τ. και συνομίλησαν με τους συνεκθέτες μεταξύ των οποίων η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.