Με την οικονομική συμμετοχή του Γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας και ΚΑΚ πραγματοποιείται στη Μόσχα έως τις 10 Μαρτίου 2017 η έκθεση «Aιγαίον – Η γέννηση ενός Αρχιπελάγους», στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016.
Η έκθεση, που εγκαινιάστηκε στις 13 Οκτωβρίου στο Πολυτεχνικό Μουσείο του πάρκου VDNH της ρωσικής πρωτεύουσας και διοργανώνεται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αποτελεί ένα υψηλού επιπέδου πολιτιστικό γεγονός το οποίο, μέσω της γέννησης και εξέλιξης του Αιγαίου, προβάλλει με ιδιαίτερο τρόπο την πολιτισμική ιδιομορφία, τη μοναδικότητα και τη φυσική ομορφιά Ελλάδας. Η έκθεση αναπτύσσεται σε πέντε ενότητες («Κοσμογονία», «ΜΝΗΜΕΣ ΓΑΙΑΣ: Από την Τηθύ στο Αιγαίο», «Στα νησιά του Ηφαίστου και του Ποσειδώνα», «ΓΑΙΑ: από τον μύθο στην επιστήμη», «Ελληνικά Παγκόσμια Γεωπάρκα») και περιλαμβάνει εντυπωσιακά εκθέματα, οπτικοακουστικές παραγωγές και διαδραστικές εκπαιδευτικές εφαρμογές.
Ήδη το ενδιαφέρον του κοινού παρουσιάζεται αυξημένο, γεγονός που εκτός των άλλων καθιστά την έκθεση και ένα εξαίρετο εργαλείο προβολής της Ελλάδας με πολλαπλασιαστικά οφέλη για το τουριστικό προϊόν της χώρας.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της έκθεσης «Aιγαίον – Η γέννηση ενός Αρχιπελάγους» www.aegeon.org.gr
Εγγραφείτε για να είμαστε σε επαφή
Εγγραφή στο Newsletter
Συνδεθείτε, Συμμετάσχετε και Μοιραστείτε
Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης