Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να ανακαλύψουν μαζί τον κόσμο των μεταναστευτικών πουλιών της Λέσβου μέσα από την εξόρμηση για παρατήρηση πουλιών στην Αλυκή Καλλονής, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μεταναστευτικών Πουλιών 2017, στις 10 Μαίου.
Στο πλαίσιο εκδηλώσεων του εορτασμού πραγματοποιήθηκε σήμερα παρατήρηση πουλιών στην Αλυκή Καλλονής.
Σκοπός είναι ο εορτασμός να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό εργαλείο στην κατεύθυνση παγκόσμιας ευαισθητοποίησης για τις απειλές που δέχονται τα μεταναστευτικά πουλιά, την οικολογική τους σπουδαιότητα και την ανάγκη για διεθνή συνεργασία για τη διατήρησή τους.
Κάθε χρόνο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναλαμβάνουν δράση και οργανώνουν εκδηλώσεις για το κοινό όπως φεστιβάλ, εκπαιδευτικά προγράμματα, εκθέσεις, εκδρομές παρατήρησης πουλιών για να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών Πουλιών.
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής, λειτουργεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, είναι ανοικτό για το κοινό καθημερινά, εκτός επίσημων αργιών, κατά τις ώρες: 09:00-14:00.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής, στην ιστοσελίδα: www.pvaigaiou.gov.gr/kpekallonis, στην σελίδα του Κέντρου στο facebook https://www.facebook.com/kpekallonis/ και στα τηλέφωνο 22530-28091 και 6972-809610.