Η Λάρισα μπορεί να γίνει Κοπεγχάγη, που διαφημίστηκε ως τόπος προορισμού για αγορές μέσα στους πολυάριθμους πεζοδρόμους της, που δημιουργήθηκαν από τις Αρχές της πόλης επι τούτου.
Αυτό διαβεβαίωσε ο καθηγητής Πολεοδομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αλέξανδρος Δέφνερ, κατά την έναρξη του 3ήμερου Πανελλήνιου Συνεδρίου Marketing και Branding Τόπου που διεξάγεται αυτές τις μέρες στην Λάρισα.
Η Λάρισα μια από τις λίγες πόλεις της Ελλάδας με τόσο εκτεταμένη πεζοδρόμηση του κέντρου της, χαρακτηριστικό που της δίνει ιδιαίτερη ταυτότητα. Οι αστικές παρεμβάσεις που προγραμματίζονται προβλέπουν άλλωστε επέκταση των πεζοδρόμων και περαιτέρω απομάκρυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων από το κέντρο.
“Αυτές οι αστικές παρεμβάσεις, τόνισε μεταξύ άλλων ο  κ.Δέφνερ, σε συνδυασμό με την κατάλληλη διαφήμιση της πόλης μπορούν να κάνουν Λάρισα ξακουστή και να την μετατρέψουν σε τόπο προορισμού ακριβώς για αυτά της τα χαρακτηριστικά, όπως έγινε στην Κοπεγχάγη”.
Στο συνέδριο που αποτελεί μέρος του σχεδίου στραγικής ανάπτυξης της Λάρισας, οι ομιλητές ανέλυσαν με παραδείγματα για το πώς ένας τόπος μπορεί να “πουληθεί” ως τουριστικό προϊόν και να γίνει πόλο έλξης επισκεπτών μέσα από την δημιουργία συγκεκριμένης ταυτότητας -branding- για αυτόν.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του συνεδρίου πραγματοποιούνται μέχρι και αύριο Κυριακή παράλληλες εκδηλώσεις όπως γκράφιτι στον Πηνειό, γαστρονομικός περίπατος, ξενάγηση στο Διαχρονικό Μουσείο, συναυλίες και εκθέσεις φωτογραφίας.
Συνδιοργανωτές του συνεδρίου είναι το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο Δήμος Λαρισαίων.