Από τους κεντρικούς ομιλητές του Συνεδρίου είναι η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κα Χριστάνα Καλογήρου, με θέμα ομιλίας την εθνική θαλάσσια πολιτική και νησιωτική επιχειρηματικότητα, ενώ ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής κ. Χρήστος Τριαντόπουλος ανέπτυξε το θέμα «Οικονομική Πολιτική και Νησιωτική Οικονομία».

Η Ειδική Γραμματέας Διαρθρωτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων κα Νίκη Δανδόλου μίλησε για την συμβολή των διαρθωτικών ταμείων ΕΤΠΑ, ΤΣ & ΕΚΤ στη νησιωτική ανάπτυξη.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των εργασιών της 47ης Γενικής Συνέλευσης είναι οι πολιτικές και τα μέτρα στήριξης της οικονομίας των νησιών για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας, ζήτημα που θα αναπτύξει ο Πρόεδρος του ΕΟΑΕΝ και Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης.

Η Ειδική Γραμματέας Διαρθρωτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων κα Νίκη Δανδόλου θα μιλήσει για την συμβολή των διαρθωτικών ταμείων ΕΤΠΑ, ΤΣ & ΕΚΤ στη νησιωτική ανάπτυξη.

Το παρόν έδωσε και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη η οποία μίλησε για τα πολλαπλά οφέλη του καταδυτικού τουρισμού.

Αναφέρει σχετικά η κα Κολυνδρίνη:

Κατά την περίοδο της πανδημίας δεν κρατήσαμε άμυνα αλλά παίξαμε επίθεση …28 επιχειρήσεις στον Αναπτυξιακό Νόμο εκ των οποίων 7 νησιωτικές , πρόγραμμα” επενδύω” και” επανεπενδυω” με αύξηση του ορίου πληρωμών από 10 εκ σε 23,5 και ένταξη 200 επιχειρήσεων , ΟΧΕ 60 εκ για τα νησιά μας , πρόγραμμα τουριστικής προβολής με ενσωματωμένες όλες τις επιθυμίες των τοπικών κοινωνιών , έργα υποδομών και ουσίας ….κορωνίδα τα Υποβρύχια μουσεία …συνεχίζουμε δυνατά