Όλος ο γαστρονομικός θησαυρός της Ελλάδας σε ένα stage

Η εξαιρετική γαστρονομία και η ποιότητα των ελληνικών προϊόντων θα αναδειχθούν μέσα από μοναδικά πιάτα που θα δημιουργήσουν διακεκριμένοι chefs.  

Τα cooking shows με θεματική «The Greek Food Tour» που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της τριήμερης έκθεσης στο ειδικά διαμορφωμένο stage στο Hall 1, έχουν ως στόχο να προβάλλουν τη μοναδική γαστρονομική και διατροφική αξία των ελληνικών τροφίμων και ποτών, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάδειξη των εξαγωγικών δυνατοτήτων των ελληνικών προϊόντων στην παγκόσμια αγορά.  

Γνωστοί chefs έχοντας στα χέρια τους ποιοτικά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα παρουσιάσουν στους επισκέπτες πρωτότυπες γαστρονομικές προτάσεις, ενώ Έλληνες και ξένοι επαγγελματίες από τους κλάδους του χονδρεμπορίου, των διανομών, της οργανωμένης λιανικής, της εστίασης και των ξενοδοχείων, θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν μια μεγάλη γκάμα προϊόντων από όλη την Ελλάδα.  

DSC 4493 800x450 foodexpo2025 8feb foodstage

Αναμένεται μια εκδήλωση που θα πλημμυρίσει από γεύσεις και αρώματα επισφραγίζοντας τον ρόλο της ελληνικής γαστρονομίας ως σημαντικό μέσο προώθησης των εξαγωγών Ελλήνων και ξένων επαγγελματιών.  

Σάββατο 8 Μαρτίου

Την πρώτη ημέρα στο Mediterranean Food Stage, στο πλαίσιο του Greek Food Tour, οι σεφ παρουσίασαν την γαστρονομική κληρονομιά διάφορων ελληνικών περιοχών μέσω των δημιουργιών διακεκριμένων σεφ. Ο σεφ Ευριπίδης Γκόγκος παρουσίασε πιάτα από τα Ιόνια Νησιά, ο σεφ Παναγιώτης Μπουρτζουκλής παρουσίασε «πιάτα-θησαυρούς» της Πελοποννήσου και η σεφ Νεκταρία Κοκκινάκη από την Κρήτη τοπικές νοστιμιές όπως σκιουφιχτά με κρέμα Π.Ο.Π. γραβιέρας, απάκι και Π.Γ.Ε. κρητικά παξιμάδια. Στη συνέχεια chefs από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής – Ακρόπολης μαγείρεψαν με παραδοσιακά προϊόντα από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:

MEDITERRANEAN FOOD STAGE – GREEK FOOD TOUR PROJECT 

Κυριακή 9 Μαρτίου

10:30-11:20

Περιφέρεια Θεσσαλίας 

Chef Βασίλης Παναγούλης – Θεσσαλικές ξεχασμένες συνταγές 

Ομιλητής: κ. Γιώργος Κανάκης

11:30-12:20 

Περιφέρεια Ανατ. Μακ. – Θράκης  

Chef Παναγιώτης Αθανασόπουλος

Ελληνικές Μικρασιάτικες Γεύσεις 

Ομιλητές: Πατακάκης Αργύρης – Αντιπεριερειάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας & Παπαδόπουλος Σωτήρης – Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής

12:30-13:20 

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 

Chef Κωνσταντίνος Γεωργαντζάς  

Παραδοσιακές Συνταγές Κεντρικής Μακεδονίας  

Ομιλητής: κ. Μπάνε Πρέλεβιτς 

13:30- 14:20 

Περιφέρεια Ηπείρου 

Chefs Τάσος Τόλης, Έκτορας Ιωάννου 

Η Ήπειρος γαστρονομικός προορισμός μοναδικών γεύσεων 

14:30-15:20

Eurice 

Chef Ντίνα Νικολάου 

Συνταγές με ρύζι 

15:30-16:20

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Chef Φρανκ Τσιλιπάνος

Ρουμελιώτικες γεύσεις 

16:45-17:45 

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Chef Βασίλης Μάνδρος Chef Ανθούλα Κάντα

Οι γεύσεις της Δυτικής Ελλάδας 

Ομιλητής: κος Κοντογιάννης – Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας