Όλος ο γαστρονομικός θησαυρός της Ελλάδας σε ένα stage
Η εξαιρετική γαστρονομία και η ποιότητα των ελληνικών προϊόντων θα αναδειχθούν μέσα από μοναδικά πιάτα που θα δημιουργήσουν διακεκριμένοι chefs.
Τα cooking shows με θεματική «The Greek Food Tour» που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της τριήμερης έκθεσης στο ειδικά διαμορφωμένο stage στο Hall 1, έχουν ως στόχο να προβάλλουν τη μοναδική γαστρονομική και διατροφική αξία των ελληνικών τροφίμων και ποτών, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάδειξη των εξαγωγικών δυνατοτήτων των ελληνικών προϊόντων στην παγκόσμια αγορά.
Γνωστοί chefs έχοντας στα χέρια τους ποιοτικά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα παρουσιάσουν στους επισκέπτες πρωτότυπες γαστρονομικές προτάσεις, ενώ Έλληνες και ξένοι επαγγελματίες από τους κλάδους του χονδρεμπορίου, των διανομών, της οργανωμένης λιανικής, της εστίασης και των ξενοδοχείων, θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν μια μεγάλη γκάμα προϊόντων από όλη την Ελλάδα.

Αναμένεται μια εκδήλωση που θα πλημμυρίσει από γεύσεις και αρώματα επισφραγίζοντας τον ρόλο της ελληνικής γαστρονομίας ως σημαντικό μέσο προώθησης των εξαγωγών Ελλήνων και ξένων επαγγελματιών.
Σάββατο 8 Μαρτίου
Την πρώτη ημέρα στο Mediterranean Food Stage, στο πλαίσιο του Greek Food Tour, οι σεφ παρουσίασαν την γαστρονομική κληρονομιά διάφορων ελληνικών περιοχών μέσω των δημιουργιών διακεκριμένων σεφ. Ο σεφ Ευριπίδης Γκόγκος παρουσίασε πιάτα από τα Ιόνια Νησιά, ο σεφ Παναγιώτης Μπουρτζουκλής παρουσίασε «πιάτα-θησαυρούς» της Πελοποννήσου και η σεφ Νεκταρία Κοκκινάκη από την Κρήτη τοπικές νοστιμιές όπως σκιουφιχτά με κρέμα Π.Ο.Π. γραβιέρας, απάκι και Π.Γ.Ε. κρητικά παξιμάδια. Στη συνέχεια chefs από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής – Ακρόπολης μαγείρεψαν με παραδοσιακά προϊόντα από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:
MEDITERRANEAN FOOD STAGE – GREEK FOOD TOUR PROJECT
Κυριακή 9 Μαρτίου
10:30-11:20
Περιφέρεια Θεσσαλίας
Chef Βασίλης Παναγούλης – Θεσσαλικές ξεχασμένες συνταγές
Ομιλητής: κ. Γιώργος Κανάκης
11:30-12:20
Περιφέρεια Ανατ. Μακ. – Θράκης
Chef Παναγιώτης Αθανασόπουλος
Ελληνικές Μικρασιάτικες Γεύσεις
Ομιλητές: Πατακάκης Αργύρης – Αντιπεριερειάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας & Παπαδόπουλος Σωτήρης – Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής
12:30-13:20
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Chef Κωνσταντίνος Γεωργαντζάς
Παραδοσιακές Συνταγές Κεντρικής Μακεδονίας
Ομιλητής: κ. Μπάνε Πρέλεβιτς
13:30- 14:20
Περιφέρεια Ηπείρου
Chefs Τάσος Τόλης, Έκτορας Ιωάννου
Η Ήπειρος γαστρονομικός προορισμός μοναδικών γεύσεων
14:30-15:20
Eurice
Chef Ντίνα Νικολάου
Συνταγές με ρύζι
15:30-16:20
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Chef Φρανκ Τσιλιπάνος
Ρουμελιώτικες γεύσεις
16:45-17:45
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Chef Βασίλης Μάνδρος Chef Ανθούλα Κάντα
Οι γεύσεις της Δυτικής Ελλάδας
Ομιλητής: κος Κοντογιάννης – Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας