Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2025, στο Omilos Restaurant στην Παροικιά, η συνάντηση εργασίας της Ένωσης Ξενοδόχων Πάρου-Αντιπάρου με τους παραγωγούς του νησιού, σε συνεργασία με την Επιτροπή Αγροτικής Μέριμνας του Δήμου Πάρου.

Στόχος της συνάντησης ήταν η ενίσχυση της επικοινωνίας και της συνεργασίας μεταξύ των επαγγελματιών του τουριστικού και αγροτικού τομέα, μέσω της παρουσίασης του έργου τους. Μέσα από τη συζήτηση διερευνήθηκαν τρόποι συνεργασίας και αλληλοστήριξης, με σκοπό την ενδυνάμωση της τοπικής παραγωγής και την ανάδειξη της πολιτιστικής και γαστρονομικής ταυτότητας των νησιών. Η σύμπραξη των δύο τομέων αποτελεί καθοριστικό βήμα για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της Πάρου και της Αντιπάρου.

IMG 5521

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι παραγωγοί είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους και να προτείνουν ιδέες για πιθανές συνέργειες. Παράλληλα, η Ένωση Ξενοδόχων παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία για το ξενοδοχειακό δυναμικό των νησιών και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ενεργά και προσέφεραν τις γνώσεις και την εμπειρία τους ο κ. Πάρις Τσάρτας, Ομότιμος Καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, και η κ. Ευθυμία Σαραντάκου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διοίκησης Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, οι οποίοι ανέλυσαν τις σύγχρονες τάσεις στον τομέα του τουρισμού και της τοπικής ανάπτυξης.

IMG 5483

Τη συνάντηση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Πάρου, κ. Κωνσταντίνος Μπιζάς, ο οποίος ανέπτυξε τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες του Δήμου σχετικά με την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και τη σύνδεσή του με τον τουρισμό, υπογραμμίζοντας τη σημασία της τοπικής παραγωγής ως αναπόσπαστου μέρους της τουριστικής εμπειρίας.

Η Ένωση Ξενοδόχων Πάρου-Αντιπάρου ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες και δεσμεύεται να συνεχίσει να στηρίζει και να προωθεί συνεργασίες που ενισχύουν την τοπική οικονομία και την τουριστική ανάπτυξη των νησιών.