Στις εργασίες της 55ης Τακτικής Γ.Σ. του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ – (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.), που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου, συμμετείχαν από το Επιμελητήριο Εύβοιας ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Γεροντίτης και η κα Δέσποινα Καραμπέτσου, εκπρόσωπος του Φορέα στον Οργανισμό.

Κατά την διάρκεια των εργασιών και μεταξύ άλλων τέθηκαν θέματα όπως η ενεργειακή μετάβαση των ελληνικών νησιών προς την κλιματική ουδετερότητα, η πορεία υλοποίησης του έργου «Ενεργητικές πολιτικές και στοχευμένο πρόγραμμα κατάρτισης πιστοποίησης για την προώθηση των ανέργων στην απασχόληση στον τομέα του Food & Beverage Management» καθώς και οι προοπτικές και οι θέσεις Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών.

Ο κ. Γιάννης Γεροντίτης και η κα Δέσποινα Καραμπέτσου συμμετείχαν επίσης το Σάββατο 27 Απριλίου και στην Διευρυμένη Συνεδρίαση της ΔΕ της ΚΕΕΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 55ης Γ.Σ. του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. και με την μεγάλη προσέλευση εκπροσώπων της επιμελητηριακής κοινότητας, της κεντρικής πολιτικής σκηνής, της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων και επιχειρήσεων.

Μεταξύ αυτών το παρών έδωσαν η Υφυπουργός Ανάπτυξης κα Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης, ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Στέφανος Κασσελάκης, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης και οι Βουλευτές Χίου, κ. Νότης Μηταράκης και κ. Σταύρος Μιχαηλίδης.

Η βιώσιμη ανάπτυξη, ο τουρισμός, οι ανάγκες, οι προκλήσεις και τα σύγχρονα εργαλεία των νησιωτικών επιχειρήσεων αποτέλεσαν τις βασικές θεματικές της Συνεδρίασης.