Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ πραγματοποιούνται τις προσεχείς ημέρες το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής και οι αγώνες δρόμου «Γεωργάντεια 2024», διοργανώσεις που ενδυναμώνουν την εικόνα της Ελλάδας ως προορισμού για αθλητικό τουρισμό, προσελκύοντας παράλληλα στη χώρα μας επισκέπτες ειδικών ενδιαφερόντων.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής (FIG Rhythmic Gymnastics World Cup Athens) θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 24 Μαρτίου στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Tae Kwon Do (Δέλτα Φαλήρου). Πρόκειται για την κορυφαία διεθνή διοργάνωση του αθλήματος με τη συμμετοχή των καλύτερων αθλητριών (ατομικού) και ομάδων (ανσάμπλ) του πλανήτη, που εκτός από τις συμμετέχουσες και τους συνοδούς τους, θα δώσει τη δυνατότητα και σε πολλούς φίλους του αθλητισμού να επισκεφθούν την Αθήνα για να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Σημειώνεται ότι, από σήμερα (15/3) και μέχρι την Κυριακή 17 Μαρτίου, στον ίδιο χώρο διεξάγεται για 9η χρονιά το Aphrodite Cup, μία ακόμη διεθνής διοργάνωση ρυθμικής γυμναστικής που εντάσσεται στο επίσημο καλεντάρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας του αθλήματος.

%CF%86%CF%89%CF%84%CF%8C 2 2

Τα «Γεωργάντεια» θα πραγματοποιηθούν για δεύτερη χρονιά στις 31 Μαρτίου στο Στενό Αρκαδίας προς τιμήν του ολυμπιονίκη Νικόλαου Γεωργαντά, που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1904 και του 1908. Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει παιδικό αγώνα δρόμου 1 χλμ., καθώς και αγώνες δρόμου αναψυχής 5 χλμ. και 10 χλμ., σε διαδρομές των δημοτικών κοινοτήτων Στενού και Λιθοβουνίων που διασχίζουν τους «Δρόμους του κρασιού» στη μοναδικού κάλλους πεδιάδα της Μαντινείας. Στόχος των διοργανωτών είναι η ανάδειξη των ευεργετικών πλεονεκτημάτων της άθλησης και της αθλητικής ιστορίας του τόπου, η ενίσχυση της προβολής της περιοχής και η αύξηση της επισκεψιμότητας σε αυτήν.