Το Δημοσιογραφικό “βραβείο Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.” 2024 απονεμήθηκε στον φωτορεπόρτερ Αθανάσιο Ελμάζη για την αλληλεγγύη σε νεαρή συνάδελφο σε περιστατικό που έγινε το 2021 κατά την διάρκεια βίαιων επεισοδίων έξω από το ΕΠΑΛ Ευόσμου.

Η βράβευση έγινε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης της κοπής της βασιλόπιτας της Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Μακεδονίας Θράκης, στις 18-2-2024, στο Πολιτιστικό κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης” στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο ο κ. Ελμάζης, αφού ευχαρίστησε την Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ., σημείωσε πως οι δημοσιογράφοι που δουλεύουν στο πεδίο είναι εντελώς απροστάτευτοι. «Η δουλειά μας έχει ρίσκο. Έχει τύχει να πέσουμε θύματα τραμπουκισμού και επιθέσεων ή να κινδυνεύσουμε όπως συνέβη όταν μας επιτέθηκαν ανήλικοι μαθητές που κρατούσαν μπουκάλια, πέτρες ακόμα και μαχαίρια. Χρειάζεται οι δημοσιογραφικές ενώσεις, οι σχολές δημοσιογραφίας, αλλά και τα ΜΜΕ να κάνουν σεμινάρια και να εκπαιδεύσουν ειδικά τους νέους δημοσιογράφους, ώστε να ξέρουν πώς να προσεγγίσουν δύσκολες καταστάσεις όπως επεισόδια, φυσικές καταστροφές, ταραχές και πώς να συμπεριφερθούν όταν βρεθούν εν τω μέσω τέτοιων γεγονότων».

https://www.youtube.com/watch?v=gSgTFajvZx8[/embed]

Την τιμητική πλακέτα επέδωσε ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ., κ.

Στέλιος Λεπτοκαρίδης.

<img

src=”https://www.politispress.gr/wp-content/uploads/2024/02/ΕΛΜΑΖΗΣ-2-scaled.jpg

alt=”” width=”2199″ height=”2560″ class=”alignleft size-full wp-image-344311″ />