Χρονική επέκταση του Ταμείου Ανεργίας για τους εργαζομένους στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο Φραγκίσκος Παρασύρης – «Αναγκαία και η άμεση έναρξη των προγραμμάτων μετεκπαίδευσης»

Στα πενιχρά εισοδήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων την περίοδο εκτός της τουριστικής σεζόν οφείλεται η αιμορραγία του κλάδου από ειδικευμένο προσωπικό, υπογράμμισε στην ομιλία του στη Βουλή ο Φραγκίσκος Παρασύρης ζητώντας την επέκταση του επιδόματος ανεργίας. Οι εργαζόμενοι στρέφονται σε άλλους τομείς, αφού αδυνατούν να επιβιώσουν χωρίς εισοδήματα, υπογράμμισε ο βουλευτής Ηρακλείου, χωρίς ωστόσο να αποσπάσει τη δέσμευση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, για παράταση του χρόνου χορήγησής του.

Οι εργαζόμενοι στρέφονται σε άλλους τομείς, αφού αδυνατούν να επιβιώσουν χωρίς εισοδήματα

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, απευθυνόμενος στον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλη Σπανάκη, εξήγησε πως οι εργαζόμενοι αδυνατούν να επιβιώσουν εν μέσω οικονομικής κρίσης με το επίδομα των 3 μηνών που χορηγούν οι Δημόσιες Υπηρεσίες Απασχόλησης. Ο υφυπουργός Εργασίας περιορίστηκε ωστόσο να αναφερθεί στο γεγονός ότι η τουριστική περίοδος επεκτείνεται χρονικά, κάτι που ενισχύει το εισόδημα μια μικρής μερίδας εργαζομένων.

Ο Φραγκίσκος Παρασύρης τόνισε την ανάγκη για την άμεση έναρξη των προγραμμάτων μετεκπαίδευσης, όσο και εφαρμογής μιας συνολικής εργασιακής πολιτικής, ώστε να ξαναγίνουν ελκυστικές οι θέσεις εργασίας στον τουρισμό, καθώς οι παρούσες συνθήκες οδηγούν στην πόρτα της εξόδου από τον κλάδο, τη στιγμή που οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στενάζουν χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό, χωρίς και πάλι να υπάρχει συγκεκριμένη δέσμευση από τον κ. Σπανάκη.