Αναζητάτε τα καλύτερα μέρη για να ταξιδέψετε το 2024; Στη Vogue , είμαστε και εμείς – και συνεχώς σε αυτό: κάθε μέρα, οι συντάκτες μας συμβουλεύονται ειδικούς του κλάδου, παρακολουθούν τα εγκαίνια ξενοδοχείων, αναθέτουν τις σκέψεις των γευστών και τολμούν να εξερευνήσουν διάφορες γωνιές του πλανήτη. Σύμφωνα με τα λόγια του Αγίου Αυγουστίνου: «Ο κόσμος είναι ένα βιβλίο και όσοι δεν ταξιδεύουν διαβάζουν μόνο μια σελίδα».

Ωστόσο, σε μια εποχή κορεσμού των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και υπερβολικού τουρισμού, το προνόμιο να το κάνουμε αυτό με έναν «ενημερωμένο» τρόπο φαίνεται επιβεβλημένο. Για εσάς και τον ίδιο τον κόσμο: ένα καλοκαιρινό ταξίδι στη Βενετία το Σαββατοκύριακο είναι θεωρητικά ονειρικό, μέχρι να βιώσει κανείς τη συντριβή του πλήθους που καταστρέφει την ιστορική, εύθραυστη υποδομή της πόλης. (Αυτή η συγκλονιστική σκηνή πιθανότατα δεν εμφανίστηκε στην προσεκτικά επιμελημένη ιστορία του φίλου σας στο Instagram.)

Έτσι, για το 2024, η ομάδα lifestyle της Vogue αποφάσισε να μοιραστεί τα μέρη που μετά από ακρόαση, εξερεύνηση και έρευνα, σκοπεύουμε να επισκεφτούμε υπεύθυνα τους επόμενους 12 μήνες. Κάποια αναδύονται και βρίσκονται κάτω από το ραντάρ. Μερικά είναι αιώνια αγαπημένα που βιώνουν μια στιγμή αναζωογόνησης ή μαρκίζας. Μερικά προορίζονται για ξεκούραση και χαλάρωση, και άλλα προορίζονται για μια περιπέτεια μια φορά στη ζωή. Τι κοινό έχουν όλοι, όμως; Αξίζουν τις μέρες των διακοπών.

Παρακάτω, τα 11 καλύτερα μέρη για να ταξιδέψετε το 2024.

Σίφνος, Ελλάδα

Τόσο η Margot Robbie όσο και η Dua Lipa εθεάθησαν να κάνουν διακοπές στο κυκλαδίτικο νησί (πληθυσμός: 2.500) αυτό το καλοκαίρι, γεγονός που υποδηλώνει ότι μπορεί να μην παραμείνει ήσυχο για πολύ περισσότερο. Η μεγάλη κλήρωση, εκτός από τα κρυστάλλινα νερά της; Το φαγητό. Ο Νίκος Τσελεμεντές, ένας σεφ που θεωρείται σε μεγάλο βαθμό ο ιδρυτής της σύγχρονης ελληνικής μαγειρικής, γεννήθηκε στη Σίφνο το 1878. (Το βιβλίο μαγειρικής του του 1950, Greek Cookery, ήταν το πρώτο ελληνικό βιβλίο μαγειρικής που μεταφράστηκε στα αγγλικά – κάνοντας τη μεσογειακή κουζίνα να διαδοθεί παγκοσμίως.) Ανέπτυξε ένα γαστρονομική κουλτούρα της κουζίνας από τη θάλασσα και το αγρόκτημα στο τραπέζι στο νησί που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Το Omega 3, ένα ρουστίκ εστιατόριο που βρίσκεται ακριβώς πάνω στην παραλία, είναι γνωστό ότι έχει τα καλύτερα θαλασσινά στο νησί. (Πέρυσι, ο Τζεφ Μπέζος ήταν θαμώνας.) Εν τω μεταξύ, ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Τομ Χανκς γευμάτισαν πρόσφατα στην Καντίνα. Χωρίς αεροδρόμιο στο νησί, η Σίφνος είναι προσβάσιμη μόνο με πλοίο ή πλοίο. Για όσους αναζητούν «αργό ταξίδι» —ή, την τέχνη των χαλαρών διακοπών χωρίς ατζέντα— η Σίφνος αναδεικνύεται απλώς ως το μέρος. — Elise Taylor, εν ζωή συγγραφέας