Στο πλαίσιο των ετήσιων εκπαιδευτικών δράσεων με τη φημισμένη σχολή École Ducasse, θα υλοποιηθεί στην Αθήνα στις 6 με 7 Φεβρουαρίου 2024, ένα καινοτόμο διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επαγγελματίες της εστίασης, με τίτλο «Private & Yacht Cheffing».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, διοργανώνεται από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, με συντονισμό από την Gastronomy Essentials και με την υποστήριξη του INSETE, διασφαλίζοντας ότι οι συμμετέχοντες θα αποκομίσουν μία μοναδική εμπειρία εκπαίδευσης και ανταλλαγής γνώσεων.

Εισηγητής του προγράμματος θα είναι ο έμπειρος Γάλλος Chef Julian Mercier, Διευθυντής Εκπαίδευσης της παγκοσμίου φήμης σχολής Ecole Ducasse στο Παρίσι.

Ο Chef θα μοιραστεί με τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα τις τελευταίες τάσεις και τεχνικές στον κόσμο της γαστρονομίας, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην εξαιρετική εμπειρία του Private & Yacht Cheffing.

Η θεματολογία, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει:

• Παρουσίαση δημιουργικού & σύγχρονου μενού, με παραδοσιακές συνταγές σε συνδυασμό με τα τοπικά προϊόντα, σύμφωνα με τη φιλοσοφία του Alain Ducasse.

• Γευστικός εμπλουτισμός των προϊόντων σε κάθε στάδιο της προετοιμασίας (τεχνικές κοπής, μέθοδοι μαγειρέματος, καρυκεύματα κ.λπ.).

• Ποιοτικός έλεγχος των προϊόντων.

• Προσαρμογή τεχνικών και μεθόδων σερβιρίσματος, για μία πετυχημένη παρουσίαση ενός σύγχρονου μενού.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε: Chefs, Sous Chefs, Private Chefs, Yacht Chefs, Consulting Chefs, Α’ Μάγειρες, Προϊσταμένους, διευθυντές τμημάτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες που θέλουν να παρακολουθήσουν το διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, “Private & Yacht Cheffing” μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα που θα βρουν στο link: https://www.eventora.com/el/Events/PRIVATEYACHTCHEFFING_2024

MEET YOUR CHEF – JULIAN MERCIER

Σε όλη την μαγειρική του καριέρα ο Julian Mercier ανέλαβε σταδιακά ευθύνες με την εξέλιξη της εμπειρίας του. Σήμερα ως Διευθυντής εκπαίδευσης της École Ducasse, Executive Chef μεταδίδει στους φοιτητές μια εξαιρετική γνώση του κόσμου, του Alain Ducasse.


Ξεκίνησε ως commis chef στο εστιατόριο “Spoon Sanderson”, προσφέροντας διεθνή φαγητά στους θαμώνες στο Λονδίνο. Μέσα σε δύο χρόνια, είχε προαχθεί σε Junior Sous-Chef. Στη συνέχεια, έγινε Δεύτερος Sous-Chef στα εστιατόρια “Bar et Boeuf”, με αστέρι Michelin, στο Μονακό και “Au Spoon des Neiges” στην Ελβετία.


Συνέχισε να αναπτύσσεται υπό την καθοδήγηση της ομάδας Ducasse. Προτάθηκε ως Sous-Chef στο “Spoon-Carthage” στην Τυνησία και, ακολούθως, συνέβαλε στο άνοιγμα των εστιατορίων “Benoit”, που προσφέρει μοντέρνα μεσογειακή κουζίνα, και “Margaux” στο Ντουμπάι.


Μετά τις διεθνείς του επιτυχίες, ο Julian Mercier αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα του, εργαζόμενος στο κορυφαίο 5 αστέρων ξενοδοχείο “Hôtel Royal Monceau-Raffles” ως Executive Sous-Chef επιφορτισμένος με τέσσερα εστιατόρια.


Τελικά, ανέλαβε το ρόλο του Executive Chef στο “Lafayette Gourmet” στις Galeries Lafayette, διαχειριζόμενος το άνοιγμα 12 σημείων πώλησης που προσφέρουν την καλύτερη επιλογή γλυκών και αλμυρών απολαύσεων του Παρισιού.


Έχοντας αποκτήσει μια τόσο πλούσια εμπειρία, ήρθε η ώρα για τον Julian να μοιραστεί το πάθος του με τους λάτρεις της κουζίνας και της ζαχαροπλαστικής που σπουδάζουν στην École Ducasse, όπου διορίστηκε ως Executive Chef.


Με συνολική πείρα 15 ετών εργασίας για τον Alain Ducasse σε διάφορα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο, ο Chef Ducasse είναι πεπεισμένος, ότι ο Julian Mercier, είναι ο τέλειος πρέσβης, για να εκπαιδεύσει τους μάγειρες του μέλλοντος, μοιραζόμενος τη μοναδική του εμπειρία και φιλοσοφία.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

  • Τύπος προγράμματος: Demonstration
  • Ημερομηνίες εκπαίδευσης: 6 & 7 Φεβρουαρίου 2024,
  • Ώρες εκπαίδευσης: 12 συνολικά (6 ώρες ανά ημέρα) 10:00 – 16:00
  • Χώρος διεξαγωγής: Πολυχώρος Olon Events – Κασσάνδρας & Καστοριάς, Βοτανικός, Αθήνα
  • Κόστος συμμετοχής: 320€ για Επιχειρήσεις – Μέλη ΣΕΤΕ και Επαγγελματίες που καλύπτουν μόνοι τους το κόστος
  • Διοργάνωση : IEK AKMI – ΙΕΚ ΑΚΜΗ
  • Συντονιστής : Gastronomy Essentials
  • Με την υποστήριξη του Insete

* Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με το διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Χάρη Χαραλαμπίδη, τηλ.: +30 6972444820, E-mail: