Η εμπειρία και η γνώση, αποτέλεσμα πολύχρονων περιπλανήσεων σε όλες τις γωνιές του πλανήτη, γίνεται πηγή έμπνευσης για νέες ταξιδιωτικές προτάσεις. Αναζητώντας το αυθεντικό στην καθημερινότητα των λαών, τα ταξίδια πλημμυρίζουν από ήχους, μυρωδιές και γεύσεις και συνθέτουν τις εικόνες ενός κόσμου αλλιώτικου. Η γη φιλόξενη, με την ασύλληπτη πολυμορφία της, γοητεύει τον ταξιδευτή και τον γεμίζει αγάπη για τα θαύματα της φύσης και τα έργα των ανθρώπων.

Η μαγεία του ταξιδιού, φτιαγμένη από χιλιάδες μικρές στιγμές απόλαυσης, μετουσιώνεται στις φουτουριστικές γραμμές του ορίζοντα, στην τραχιά αγριότητα των ορεινών τοπίων, στα πολύβουα παζάρια, στα σκονισμένα σοκάκια και στα επιβλητικά οικοδομήματα. Λόγια ακατάληπτα, συνήθειες παράξενες, γεφυρώνουν το χθες με το σήμερα, το εδώ με το παντού. Ταξιδεύοντας, ο κόσμος μοιάζει με εικόνα συνεκτική, με σύστημα όπου όλα μπερδεύονται για να ανασυντεθούν σε μια πρωτότυπη ενότητα. Καταλύτης αυτής της υπέροχης χημείας είναι τα ζεστά χαμόγελα και τα ντροπαλά βλέμματα, που γίνονται όμως τόσο οικεία, και παραπέμπουν στην ίδια την ουσία της ζωής. Η πολιτιστική κληρονομιά, μια διαδοχή από πολιτισμούς, διηγείται την ιστορία του κόσμου με τον πιο εύγλωττο τρόπο. Τελικά το ταξίδι είναι χίλια πράγματα μαζί. Είναι άνθρωποι, ζώα, καρποί, άμαξες, εμπορεύματα, ιδέες, θρησκείες, τέχνες. Ακολουθεί τα χνάρια των μεγάλων εξερευνητών. Φέρνει σε επαφή τον άνθρωπο με τον μόχθο των καλλιεργητών στους αγρούς, με τις δεισιδαιμονίες των λαών, με τις πνευματικές αναζητήσεις των σοφών, με τις αυλές των γυναικών.

Από τις στέπες του βορρά, ως τα τροπικά δάση και τους πάγους του νότου, το φυσικό και το ανθρώπινο τοπίο ανοίγει δρόμους και μας καλεί να τους περπατήσουμε. Ακολουθώντας τους, χαράξαμε την πορεία των διαδρομών, που φιλοδοξούν να σας ταξιδέψουν …ως την άκρη της γης.

Καλωσορίσατε στο Cosmorama

Παναγιώτης Ηλιάδης, Μαρία Καββαδία, Νένα Παπαδοπούλου

Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΑΣ

Η Ταξιδιωτική Εταιρία COSMORAMA δημιουργήθηκε το 2002 στην Ελλάδα και με σταθερά ανοδική πορεία έχει εδραιώσει την ηγετική της θέση στην ελληνική αγορά στην οποία δραστηριοποιείται με ευθύνη και συνέπεια.

Η έδρα της εταιρίας είναι στην Αθήνα, ενώ από το 2014 λειτουργεί γραφείο και στη Θεσσαλονίκη για την καλύτερη εξυπηρέτηση της αγοράς της Βόρειας Ελλάδας.

Σκοπός μας είναι να παρέχουμε υψηλού επιπέδου ταξιδιωτικές υπηρεσίες.

Όραμά μας να προσφέρουμε ταξίδια «..ως την άκρη της γης».

Η έμπειρη ομάδα των καταξιωμένων συνεργατών μας δεσμεύεται απόλυτα για την πλήρη ικανοποίηση των απαιτήσεων των πελατών μας.

ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΑΣ

Κάθε ταξίδι μας είναι σχεδιασμένο με γνώμονα το σεβασμό στη φύση, στις ιδιαιτερότητες των λαών και στην πολιτιστική μας κληρονομιά. Η αυστηρή επιλογή των συνεργατών μας σε όλο τον κόσμο προσβλέπει στη συνέπεια των παρεχόμενων υπηρεσιών και στη σωστή και άψογη εκτέλεση των προγραμμάτων. Ο ταξιδιώτης είναι για μας ο τελικός αποδέκτης μιας “εμπειρίας ζωής” που τη μοιραζόμαστε μαζί του από τη στιγμή του σχεδιασμού έως και την υλοποίηση του ταξιδιού.

Με απόλυτη επίγνωση της σημασίας που φέρουν οι ανθρώπινοι πόροι για μας, διαθέτουμε ικανά και έμπειρα στελέχη και στηρίζουμε τη διαρκή και πολύπλευρη εξέλιξή τους. Η διασφάλιση άριστου περιβάλλοντος εργασίας που επιδιώκει την καθιέρωση ενός σύγχρονου και αξιοκρατικού μοντέλου διοίκησης ανεβάζουν τον πήχη αποδοτικότητας των ανθρώπων μας.

ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Ομαδικά ταξίδια στα πιο ενδιαφέροντα μέρη του πλανήτη

Τα Ομαδικά ταξίδια περιλαμβάνουν διαδρομές σε μία ή περισσότερες χώρες του κόσμου. Ο σχεδιασμός τους είναι αποτέλεσμα προσωπικής πείρας. Έχουμε πάει, έχουμε γνωρίσει τον προορισμό κι έχουμε άποψη για όλα τα αξιοθέατα, τα ξενοδοχεία και τα μεταφορικά μέσα που επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε στα ταξίδια μας. Συνοδεύονται πάντα από έμπειρους αρχηγούς που φροντίζουν όλες τις μικρές ή μεγάλες -αλλά πάντα σημαντικές- λεπτομέρειες του ταξιδιού. Τα ομαδικά ταξίδια για να υλοποιηθούν απαιτούν τη συμμετοχή ενός μίνιμουμ αριθμού ατόμων. Ωστόσο σε πολλούς προορισμούς πραγματοποιούμε τα ταξίδια ακόμα και με ελάχιστη συμμετοχή 2 ατόμων.

Γαστρονομικά ταξίδια

Η Γαστρονομία, η κουζίνα & η γεύση κάθε λαού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού του. Το COSMORAMA διοργανώνει και πραγματοποιεί μια ιδιαίτερη σειρά Ταξιδιών Γαστρονομίας και Πολιτισμού για να γνωρίσετε τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας, τα τοπικά προϊόντα, τους παραγωγούς, τα οινοποιεία καθώς και τα σπουδαιότερα γεγονότα που έχουν να κάνουν με τη γαστρονομία και τον πολιτισμό έτσι όπως προβάλλεται μέσα από τα μουσεία, τα μνημεία, τα έθιμα αλλά και τις φυσικές ομορφιές του κάθε τόπου. Οι προτάσεις μας στοχεύουν πάντοτε το αυθεντικό, το ειλικρινές, το τίμιο, ό,τι καλύτερο συμβαίνει στον τόπο μας που προάγει τον γαστρονομικό πολιτισμό μας και όχι μόνον.

Πολιτιστικά και Λαογραφικά ταξίδια στην Ελλάδα

Το COSMORAMA σας προσφέρει μοναδικά ταξίδια στην Ελλάδα που φιλοδοξούν να δημιουργήσουν μία βιωματική σχέση με τόπους και μνημεία που καθόρισαν την ιστορία του τόπου και των ανθρώπων της. Μία νέα ματιά σε μέρη που όλοι γνωρίζουμε, όλοι έχουμε επισκεφθεί, όλοι αγαπάμε και εννοούμε να επιστρέφουμε σε μια αναζήτηση επαναπροσδιορισμού. Οι έμπειροι και μορφωμένοι συνοδοί μας, θα χαράξουν τις ιστορικές διαδρομές της περιπλάνησής μας και θα χτίσουν με λόγια και εικόνες μία σχέση διαλεκτική φέρνοντας κοντά την Αρχαία Ελλάδα με το Βυζάντιο και τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Ατομικά ταξίδια και ταξίδια fly & drive

Εμείς στο COSMORAMA χαιρόμαστε όλους εσάς που αποφασίζετε να ταξιδέψετε μόνοι σας. Κάθε φορά που σχεδιάζουμε μαζί το «δικό σας» ταξίδι μοιραζόμαστε όχι μόνο τον ενθουσιασμό σας αλλά και τις γνώσεις και την εμπειρία μας. Γιατί εμείς έχουμε ήδη πάει πριν από σας. Ξέρουμε τι να σας προτείνουμε, τι αξίζει να δείτε, ποιες είναι οι συνθήκες που θα συναντήσετε. Δεν είναι τυχαίο που τα πιο δύσκολα ταξίδια στον πλανήτη, μας τα εμπιστεύεστε. Διαλέξτε λοιπόν την παρέα σας κι ελάτε σε μας να σας καθοδηγήσουμε για τα υπόλοιπα. Σίγουρα η πείρα μας θα διευκολύνει και θα ομορφύνει τις διακοπές σας. Παρότι πιστεύουμε ότι το ατομικό ταξίδι πρέπει να το σχεδιάζουμε μαζί, εμείς έχουμε ήδη ετοιμάσει ιδέες και διαδρομές στα ωραιότερα μέρη του κόσμου. Ωστόσο η προσωπική άποψη και οι ανάγκες των ταξιδιωτών είναι αυτές που θα καθορίσουν και το τελικό πρόγραμμα. Οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να χαράξετε τη δική σας πορεία και θα σας ενημερώσουν για τα αξιοθέατα που θα πρέπει να δείτε. Θα σας βοηθήσουν ακόμα να επιλέξετε τα ξενοδοχεία που σας ταιριάζουν. Η άρτια μηχανογράφηση που διαθέτουμε, μας επιτρέπει άμεση πρόσβαση στις κρατήσεις όλων των μεγάλων ξενοδοχείων ανά τον κόσμο. Έτσι θα σας δείξουμε φωτογραφίες από τα ξενοδοχεία για να διαλέξετε, θα σας δείξουμε χάρτες των πόλεων που θα επισκεφθείτε με τα σημεία που βρίσκονται τα ξενοδοχεία και το σπουδαιότερο θα σας δώσουμε άμεσα τις τιμές για να υπολογίσετε το κόστος του ταξιδιού σας. Η πολύχρονη συνεργασία μας με τις μεγαλύτερες εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε το αυτοκίνητο της επιλογής σας σε όποιο σημείο του πλανήτη θέλετε στις πιο ανταγωνιστικές τιμές.

Ταξίδια στις μεγαλουπόλεις του κόσμου

Για όποιον λόγο κι αν ταξιδεύετε, δουλειές ή διασκέδαση, μπορούμε να σας κλείσουμε αεροπορικά εισιτήρια στις καλύτερες τιμές, ξενοδοχεία της κατηγορίας και τιμής που θα επιλέξετε, μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια καθώς και ξεναγήσεις και εκδρομές. Εμείς έχουμε ετοιμάσει ταξίδια «μικρής παραμονής» στις πιο σημαντικές πόλεις του κόσμου με ενδεικτικές τιμές για διάφορες κατηγορίες ξενοδοχείων. Ωστόσο μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε σε όποιο μέρος του πλανήτη θέλετε και, το πιο σπουδαίο, να σας δώσουμε όποια πληροφορία χρειαστείτε για την παραμονή σας. Νυχτερινά θεάματα, συναυλίες, εκθέσεις κ.λπ.

Ταξίδια διακοπών και ξεκούρασης

Το καλό είναι ότι στον πλανήτη μας το καλοκαίρι δεν τελειώνει ποτέ. Ακόμα κι όταν στην Ελλάδα ο καιρός είναι μουντός και βροχερός, υπάρχουν μέρη ανά τον κόσμο που είναι λουσμένα στο φως του ήλιου και διαθέτουν πανέμορφες παραλίες για να χαρείτε το καλοκαίρι. Αν πάλι είστε λάτρεις του βουνού, θα σας βρούμε σίγουρα τα πιο όμορφα μέρη του κόσμου που προσφέρονται για φυσιολατρικές δραστηριότητες. Σε αυτή την κατηγορία θα βρείτε ακόμα μια πλούσια γκάμα ξενοδοχείων με υποδομές σωματικής και ψυχικής χαλάρωσης «spa centers». Στον κατάλογο υπηρεσιών αυτής της κατηγορίας θα βρείτε ενδεικτικές τιμές για τα ωραιότερα ξενοδοχεία του κόσμου. Σε αρκετές από αυτές τις περιοχές υπάρχει η δυνατότητα ελληνόφωνων ή αγγλόφωνων ξεναγήσεων και εκδρομών.

Γαμήλια ταξίδια & Λίστα Γάμου

Αν όλα στο γάμο σας πρέπει να είναι τέλεια, τότε το γαμήλιο ταξίδι σας πρέπει να είναι COSMORAMA. Ξεκινήστε μια καινούρια ζωή με το ταξίδι που πάντα ονειρευόσασταν. Τώρα, με τη Λίστα Γάμου έχετε τη δυνατότητα να ταξιδέψετε …ως την άκρη της γης. Εμείς θα σας βοηθήσουμε να διαλέξετε και να σχεδιάσετε το ταξίδι που σας ταιριάζει, δίνοντας τη χαρά σε συγγενείς και φίλους να σας χαρίσουν όχι απλώς ένα δώρο αλλά μια εμπειρία ζωής!

Ομαδικά ταξίδια – τοπικής διοργάνωσης – με αγγλόφωνες/πολύγλωσσες ξεναγήσεις

Οι περισσότεροι συνεργάτες μας στο εξωτερικό –που είναι τα μεγαλύτερα και πιο αξιόπιστα ταξιδιωτικά γραφεία στη χώρα τους– οργανώνουν πολυήμερα ομαδικά προγράμματα με πολύγλωσσες ή αγγλόφωνες ξεναγήσεις. Αν θέλετε να συμμετέχετε σε κάποιο από αυτά τα ταξίδια, με συμμετέχοντες ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, ρωτήστε μας. Για κάθε χώρα θα σας βρούμε τις καλύτερες λύσεις που σας ταιριάζουν.

Κρουαζιέρες σε ποτάμια

Ένας θαυμάσιος τρόπος να ταξιδέψετε και να γνωρίσετε τα πιο όμορφα μέρη του κόσμου είναι με ποταμόπλοιο. Εμείς επιλέξαμε τις πιο ενδιαφέρουσες διαδρομές στην Ευρώπη, στην Ασία και στην Αμερική. Εκτός από τα ταξίδια που προτείνουμε στα έντυπά μας, μπορούμε να σας κλείσουμε καμπίνες και φυσικά αεροπορικά εισιτήρια για όποια ποτάμια διαδρομή επιλέξετε. Ζητήστε από τους ταξιδιωτικούς μας συμβούλους να σας ενημερώσουν για τα δρομολόγια και τα πλοία.

Κρουαζιέρες 5* με την Holand America Line

Τα 5* κρουαζιερόπλοια της Holland America Line εκτός από τις πολυτελείς καμπίνες διαθέτουν χώρους ξεκούρασης και χαλάρωσης με φόντο την καταγάλανη θάλασσα, την πράσινη χλωρίδα των ακτών και την πολυμορφία της πανίδας των 5 ηπείρων. Σε κάθε πλοίο υπάρχει καθημερινή εναλλαγή πολιτιστικών δραστηριοτήτων (διαλέξεις, προβολές, βιβλιοθήκη) και ψυχαγωγικών θεαμάτων (happenings, πάρτι, καζίνο, θέατρο). Η φιλόξενη διάθεση του προσωπικού, η ευγένεια και η υποδειγματική συμπεριφορά του πληρώματος θα σας κάνουν να νιώσετε ασφάλεια και ικανοποίηση. Η ποικιλία των προορισμών και οι συχνές αναχωρήσεις σάς δίνουν τη δυνατότητα να σχεδιάσετε τις διακοπές σας όπου και όποτε σας εξυπηρετεί. Μια κρουαζιέρα είναι η καλύτερη επιλογή για το γαμήλιο ταξίδι σας, για να γιορτάσετε μια επέτειο, για να απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης με την οικογένεια ή τους φίλους σας, για να γνωρίσετε τα πιο απίθανα μέρη του πλανήτη. Ζητήστε μας τον ετήσιο κατάλογο με τα δρομολόγια και τις τιμές.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Το COSMORAMA προσφέρει όλη την γκάμα των ταξιδιωτικών υπηρεσιών προς τις εταιρίες-πελάτες και τα στελέχη τους.

Το τμήμα Corporate της εταιρίας μας φροντίζει μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια των επαγγελματικών ταξιδιών σας. Αεροπορικά εισιτήρια, κρατήσεις ξενοδοχείων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταφορές και υπηρεσίες VIP με πολυτελή οχήματα, ενοικίαση αυτοκινήτων. Με πολυετή πείρα στο χώρο, το COSMORAMA είναι ο επαγγελματίας συνεργάτης σας για την οργάνωση και υλοποίηση πολύπλοκων και απαιτητικών συνεδρίων, συσκέψεων, εταιρικών συναντήσεων, εκδηλώσεων και ταξιδιών κινήτρων (M.I.C.E), τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η οργάνωση εταιρικών συναντήσεων περιλαμβάνει την επιλογή του κατάλληλου χώρου, τις μεταφορές και διαμονές των συμμετεχόντων. Το COSMORAMA μπορεί να χειριστεί όλες τις παραμέτρους για επιτυχημένες εταιρικές συναντήσεις. Η οργάνωση επιτυχημένων συνεδρίων πηγάζει από τη γνώση του προορισμού και τις ισχυρές επαγγελματικές σχέσεις με την τοπική αγορά που εξασφαλίζουν την επιτυχία των συνεδρίων ανεξαρτήτως μεγέθους.