Την Θεσσαλονίκη ως ιδανικό city break προορισμό είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τέσσερις, ιδιαίτερα επιδραστικοί στο κοινό, Ρουμάνοι δημοσιογράφοι και influencers από τον χώρο του τουρισμού και της μόδας, που επισκέφθηκαν την πόλη από τις 17 έως τις 20 Νοεμβρίου.

Το δημοσιογραφικό ταξίδι (press trip) διοργάνωσε Υπηρεσία ΕΟΤ Ρουμανίας με την καθοριστική συμβολή του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ) και είχε ως στόχο την ενισχυμένη προβολή της Θεσσαλονίκης στη ρουμανική αγορά.

2 6
Κατά τη διάρκεια του shopping και fashion tour.

Το πρόγραμμα του ταξιδιού αποσκοπούσε στην απόκτηση από τους συμμετέχοντες μιας ολοκληρωμένης εμπειρίας στη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου, περιλαμβάνοντας δραστηριότητες όπως shopping και fashion tour, πρόγραμμα wellness, γαστρονομικό περίπατο και μαθήματα μαγειρικής, γνωριμία με τη νυχτερινή ζωή και διασκέδαση κ.ά.

3 2
Η ρουμανική αποστολή στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης.

Κατά την παραμονή τους στη Θεσσαλονίκη, οι Ρουμάνοι δημοσιογράφοι και influencers προώθησαν αποτελεσματικά την εικόνα της πόλης, πραγματοποιώντας περίπου 200 αναρτήσεις (stories, reels κ.λπ.) σε ένα κοινό σχεδόν 500.000 followers. Ιδιαίτερη επιτυχία είχαν οι αναρτήσεις για αγορές και μόδα, που αφορούσαν αποκλειστικά και μόνο ελληνικές εταιρείες και προϊόντα, τα οποία οι Ρουμάνοι εκτιμούν για την καλή ποιότητα και την αισθητική τους.

4
Στη γλυπτική σύνθεση «Ομπρέλες» του Γιώργου Ζογγολόπουλου, στο παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Η Θεσσαλονίκη αποτελεί ιδιαίτερα αγαπητό προορισμό των Ρουμάνων κάθε εποχή του χρόνου και αρκετοί, κυρίως από την μεσαία-ανώτερη τάξη, επιλέγουν να την επισκέπτονται τα σαββατοκύριακα, προκειμένου να απολαύσουν τη γαστρονομία της, τις αγορές και τις επιλογές διασκέδασης που προσφέρει.

Τη ρουμανική αποστολή συνόδευσε ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ρουμανίας, Γιώργος Σταφυλάκης.