Τοποθετημένη στο σταυροδρόμι μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, η Βουλγαρία συνδυάζει θρακικό, βυζαντινό, ρωμαϊκό, σλάβικο και βουλγαρικό πολιτισμό. Διαθέτει μερικούς από τους πιο διάσημους θησαυρούς στον κόσμο που ανακαλύφθηκαν στη νεκρόπολη της Βάρνας, θρακικούς τάφους και ιερά, ενώ στα μουσεία της διατηρούνται πολύτιμα και ιστορικής αξίας αντικείμενα.

Προορισμοί για όλους

Με μια υπέροχη γραφική φύση, όπου αναβλύζουν ζεστά νερά πηγών, ξεπροβάλλουν ορεινές πόλεις με ιστορικό ενδιαφέρον και αξιόλογα μοναστήρια, η Βουλγαρία μπορεί να χαρίσει στους επισκέπτες της αξέχαστες εμπειρίες όπως και ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες.

BG 1 AK DJI 0632 2

Η περιοχή του Δούναβη που είναι η μεγαλύτερη μεταξύ των εννέα τουριστικών περιοχών της Βουλγαρίας, έχει ένα ιδιαίτερο πλεονέκτημα αφού τα πολυμορφικά της χαρακτηριστικά, περιλαμβάνουν: πολιτιστικό και o ποτάμιο τουρισμό κρουαζιέρας, οικοτουρισμό και τουρισμό περιπέτειας, αλλά και οινικό και γαστρονομικό τουρισμό.

Στη Βουλγαρία μπορεί κανείς επίσης, να ανακαλύψει τις αρχαίες βουλγαρικές τελετουργίες – «Mummers», «Laduvane», «Lazaruvane», τους χορευτές της φωτιάς αλλά και τη μουσική των βουλγαρικών γκάιντων με τη μοναδική τους μελωδία. Επιπλέον, οι ονομαστικές εορτές των Αγίων τυγχάνουν μεγάλης εκτίμησης και εορτασμού στη χώρα προσελκύοντας πολλούς θρησκευτικούς τουρίστες. Οι πιο γνωστές είναι η γιορτή του Αγίου Ιωάννη, του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Δημητρίου.

Μια ακόμη αξέχαστη εμπειρία για τους επισκέπτες, είναι η βουλγαρική Rosa Damascena – το μάζεμα των τριαντάφυλλων – η οποία αποτελεί ένα από τα παλαιοτέρα παραδοσιακά έθιμα με συμβολικό χαρακτήρα για τη χώρα.

shutterstock 447610516

Η γαστρονομική μαγεία της χώρας!

Bulgaria Travel Food 9
wine and food 1
Bulgaria Travel Food 12 scaled 1

Η βουλγαρική κουζίνα είναι εξαιρετικά ποικιλόμορφη και νόστιμη, αφού αποτελείται από διάφορες σαλάτες, αρτοσκευάσματα, μαγειρευτά και άλλα τοπικά πιάτα με παραδοσιακές συνταγές που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά στο πέρασμα των αιώνων. Οι περιοχές γύρω από τη Βουλγαρία διατηρούν περήφανα τις παραδοσιακές συνταγές τους και προσφέρουν τοπικές γαστρονομικές απολαύσεις.

Ο θησαυρός των ζεστών πηγών και τα θεραπευτικά spa

Winter source jpg 12
BG 1370 AK DJI 0002
BG 215 AK DJI 0016
thumbnail image0

Μόνο λίγες χώρες στην Ευρώπη μπορούν να ανταγωνιστούν τον τουρισμό spa, λουτρών και ευεξίας της Βουλγαρίας, με την αφθονία και την ποικιλία ιαματικών μεταλλικών νερών και ιαματικών κοιτασμάτων λάσπης. Υπάρχουν περισσότερες από 550 γνωστές πηγές με 1.600 θερμές πηγές. Η θερμή πηγή με την υψηλότερη θερμοκρασία είναι η Sapareva Banya (103ºС).

Η χώρα διαθέτει επίσης πολύτιμα κοιτάσματα θεραπευτικής λάσπης και θεραπευτικής τύρφης, οι οποίες βρίσκονται στις περιοχές – θέρετρα Shabla Tuzla, Tuzlata, Varna Lake, Pomorie, Atanasovsko Lake και Mandra Dam. Οι επισκέπτες εκεί θα τύχουν ιδιαίτερης μεταχείρισης με προσφερόμενες εξαιρετικές υπηρεσίες διαμονής και ποικίλα προγράμματα περιποίησης και ευεξίας.

Μία επίσκεψη στη Βουλγαρία δεν είναι ποτέ αρκετή!

https://bulgariatravel.org/en/