ΗμέραΑπόΈωςΕκδήλωσηΠεριγραφήΤοποθεσία
10/11/202311:00     Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς

Ομιλητές: ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ Προϊσταμένη ΕΦΑ Κιλκίς, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Project Manager NEXTCOM, ΜΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΑ, Υπεύθυνη Εφαρμογών NEXTCOM
Ψηφιακές Πολιτιστικές Διαδρομές στην Π.Ε. Κιλκίς με τη χρήση νέων τεχνολογιών.OPEN STAGE ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 13 // PAVILLION 13
10/11/202312:00     Thessaloniki’s Food Stories: Γαστρονομικές εμπειρίες by Chef Stories

Ομιλητές: ΣΥΛΒΙΑ ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗ & ΝΑΝΑ ΖΥΓΟΥΡΑ
Παρουσίαση των γαστρονομικών δραστηριοτήτων από την εταιρία Chef Stories που διοργανώνει αυθεντικές εμπειρίες μέσα από τη γνωριμία με τα προϊόντα, τους ανθρώπους, τις γεύσεις και τα αρώματα της ελληνικής γαστρονομίας.OPEN STAGE ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 13 // PAVILLION 13
10/11/202312:00     Γενική Συνέλευση των μελών της Ομοσπονδίας

Ομιλητής: AΠΟΣΤΟΛΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔHΣ
Θέματα που ταλανίζουν τον κλάδο.OPEN STAGE ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 14 // PAVILLION 14
10/11/202313:00Local Greek TastesH Hotelia 2023 για ακόμη μία φορά εστιάζει στην ανάδειξη της Ελληνικής Γαστρονομίας. Μέσω από μία σειρά παράλληλων εκδηλώσεων και masterclasses με θέμα “Local Greek Taste” θα παρουσιάσουμε την σημασία της τοπικότητας των προϊόντων και των συνταγών στην δημιουργία μιας ολοκληρωμένης αξιομνημόνευτης τουριστικής εμπειρίας. Είσοδος Ελεύθερη με προκράτηση θέσης.ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 9
10/11/202313:00     UPIRIA – Online Πωλήσεις για Τουριστικά Γραφεία και Παρόχους Τουριστικών Δραστηριοτήτων

Ομιλητής: ΠΑΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
Ξεκλειδώστε άμεσα τις online πωλήσεις σας. Η Upiria προσφέρει στους παρόχους τουριστικών δραστηριοτήτων ένα εργαλείο on line πωλήσεων για να προωθούν τις υπηρεσίες τους, να διαχειρίζονται την επιχείρηση τους και να συνάπτουν σχέσεις συνεργασίας με άλλες εταιρίες του κλάδου.OPEN STAGE ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 13 // PAVILLION 13
10/11/202313:00     Διαδραστική Πολιτιστική Περιήγηση Καλαμπάκας: Παρουσίαση Εφαρμογής

Ομιλητής: ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, Ειδικός Σύμβουλος Δ. Μετεώρων σε θέματα Τουρισμού & Οικονομικών, Οικονομολόγος MSc in Tourism & Banking,
Πρόκειται για μία εφαρμογή η οποία δίνει πολλές πληροφορίες στον επισκέπτη, το πως θα περιηγηθεί από σημείο σε σημείο, ειδικά με τα πόδια ή με το ποδήλατο, το πως θα περιηγηθεί στα σημαντικότερα μονοπάτια των Μετεώρων, χρήσιμα τηλέφωνα για οτιδήποτε χρειάζεται σχετικά με ασφάλεια, υγεία, δραστηριότητες και πληροφορίες.OPEN STAGE ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 14 // PAVILLION 14
10/11/202313:30All About Cafe – Τα βασικά χαρακτηριστικά του νερού, για τον καφέ.Εισηγητής: Γιώργος Καραντάς, Sales Manager – Reseller Channel, Eurogat S.A.OPEN STAGE – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 12
10/11/202314:00Οι Γείτονες παρουσιάζουν: τα καταπληκτικά κρασιά της ΒουλγαρίαςΟι γείτονες παρουσιάζουν τα κρασιά τους! Στο stand της η Βουλγαρία, κάθε μέρα στις 14:00 και στις 16:00, θα προσφέρει δωρεάν οινογευσία από μικρά οινοποιεία της χώρας.Περίπτερο 13, stand C11
10/11/202314:00     Greek Meetings Alliance: Fostering partnerships in the MICE industry

Ομιλητές: Uta Goretzky, Κυριάκος Ποζρικίδης, Σίσσυ Λυγνού, Πρόδρομος Μοναστηρίδης
Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα Greek Meetings Alliance: Fostering partnerships in the MICE industry – Προωθώντας συνέργειες για την ενίσχυση του συνεδριακού τουριαμού.OPEN STAGE ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 13 // PAVILLION 13
10/11/202315:00All About Cafe – Bartender & Barista, οι γνώσεις που πρέπει να έχουμε όταν δουλεύουμε πίσω από ένα bar.Εισηγητής: Γιάννης Κέδες, Bartender/Barista – Owner Fiore Fine roastersOPEN STAGE – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 12
10/11/202315:00Local Greek TastesH Hotelia 2023 για ακόμη μία φορά εστιάζει στην ανάδειξη της Ελληνικής Γαστρονομίας. Μέσω από μία σειρά παράλληλων εκδηλώσεων και masterclasses με θέμα “Local Greek Taste” θα παρουσιάσουμε την σημασία της τοπικότητας των προϊόντων και των συνταγών στην δημιουργία μιας ολοκληρωμένης αξιομνημόνευτης τουριστικής εμπειρίας. Είσοδος Ελεύθερη με προκράτηση θέσης.ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 9
10/11/202315:00     Ναυαγοσωστική κάλυψη παραλιών και κολυμβητικών δεξαμενών τουριστικών καταλυμάτων.

Ομιλητής: ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΑΜΠΑΖΗΣ
Ενημέρωση για την κείμενη νομοθεσια για τη ναυαγοσωστικη κάλυψη των ακτών και κολυμβητικών δεξαμενών των τουριστικών καταλυμάτων στην Ελλάδα και τις επιλογές που έχει η κάθε τουριστική επιχείρηση.OPEN STAGE ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 13 // PAVILLION 13
10/11/202315:00     Σήμα Bike Friendly: το μέλλον του τουρισμού είναι στην ήπια μετακίνηση

Ομιλήτρια: ΒΙΚΥ ΚΑΡΑΝΤΖΑΒΕΛΟΥ
Το Σήμα «Bike Friendly» είναι ένα Πρόγραμμα της NatTour, που στοχεύει στην προώθηση της βιωσιμότητας στον τουρισμό καθώς και στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, δίνοντας προτεραιότητα στη χρήση του ποδηλάτου και στον ποδηλατικό τουρισμό.OPEN STAGE ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 14 // PAVILLION 14
10/11/202316:00Οι Γείτονες παρουσιάζουν: τα καταπληκτικά κρασιά της ΒουλγαρίαςΟι γείτονες παρουσιάζουν τα κρασιά τους! Στο stand της η Βουλγαρία, κάθε μέρα στις 14:00 και στις 16:00, θα προσφέρει δωρεάν οινογευσία από μικρά οινοποιεία της χώρας.Περίπτερο 13, stand C11
10/11/202316:00     CELESTYAL CRUISES: Παρουσιαση εταιριας και προγραμμάτων κρουαζιέρας
OPEN STAGE ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 13 // PAVILLION 13
10/11/202316:00     Ammouliani Zero Waste

Ομιλητές: ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΡΑΝΗΣ, Πρόεδρος ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΛΙΑΝΟΣ,Δήμαρχος, ΝΙΚΗΤΑΣ ΜΑΡΤΥΓΑΚΗΣ, Πρόεδρος Αναπτυξιακού Συλλόγου Αμμουλιανής, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΕΓΓΟΣ,Business Innovation & Solutions Director, Polygreen, ΑΓΓΕΛΟΣ ΖΑΜΑΝΗΣ, Διευθύνων Σύμβουλος
Η οικολογική δεξαμενή σκέψης Rethink ξεκινά έναν ουσιαστικό διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς για τα σημαντικά οφέλη της εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος, που θα μετατρέψει την Αμμουλιανή σε Νησί Μηδενικών Αποβλήτων. Πρωταρχικός στόχος του πιλοτικού προγράμματος Zero Waste Islandείναι η μείωση των παραγόμενων αποβλήτων, καθώς και η εκτροπή του 100% των παραγόμενων αποβλήτων από την ταφή.Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αριστοτέλη, της Τοπικής Κοινότητας Αμμουλιανής και του Αναπτυξιακού Συλλόγου Αμμουλιανής.OPEN STAGE ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 14 // PAVILLION 14
10/11/202316:30All About Cafe – Τα γάλατα που χρησιμοποιούμε για τον καφέ μας και οι διαφορές μεταξύ τους.Εισηγητής: Δημήτρης Σταμούλης, Sales Manager OOH & Coffee Channels, FrieslandCampina (NOYNOY BARISTA`S GOLD)OPEN STAGE – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 12
10/11/202317:0017:00Local Greek TastesH Hotelia 2023 για ακόμη μία φορά εστιάζει στην ανάδειξη της Ελληνικής Γαστρονομίας. Μέσω από μία σειρά παράλληλων εκδηλώσεων και masterclasses με θέμα “Local Greek Taste” θα παρουσιάσουμε την σημασία της τοπικότητας των προϊόντων και των συνταγών στην δημιουργία μιας ολοκληρωμένης αξιομνημόνευτης τουριστικής εμπειρίας. Είσοδος Ελεύθερη με προκράτηση θέσης.ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 9
10/11/202317:00     PMS και Παραγωγικότητα στο Ξενοδοχείο

Ομιλητές: ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ Sales Director Epsilon Hospitality, ΝΑΣΣΟΣ ΤΣΙΛΙΒΗΣ Managing Director Netera
Παρουσίαση για το πως ένα PMS, και οι επιμέρους λειτουργίες του, μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της παραγωγικότητας του ξενοδοχείουOPEN STAGE ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 13 // PAVILLION 13
10/11/202317:00     FEDHATTA
Εθνική Τράπεζα & Fed Hatta: Προϊόντα & Υπηρεσίες για τον Κλάδο των Τουριστικών Γραφείων.OPEN STAGE ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 14 // PAVILLION 14
10/11/202318:00All About Cafe – Οι καλύτερες πρακτικές, για να είναι μια φάρμα καφέ βιώσιμηΕισηγήτρια: Πένυ Σκορδάκη, QC Analyst – Sourcing Specialist, El Cafe S.A.OPEN STAGE – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 12
10/11/202318:00     Γαστρονομικός προορισμός Καλαμαριά
Γαστρονομικός προορισμός Καλαμαριά: Η αυθεντικότητα της τοπικής κουζίνας και η ανάγκη της διαχείρισης των διατροφικών περιορισμών. OPEN STAGE ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 13 // PAVILLION 13
10/11/202319:00     Thessaloniki_Tourism_Blockchain: Η έξυπνη τουριστική κάρτα της Θεσσαλονίκης!

ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ
Παρουσίαση της My #TTB card που είναι η πρώτη έξυπνη κάρτα προορισμού για την Ελλάδα και η έξυπνη τουριστική κάρτα της Θεσσαλονίκης με το απαραίτητο πληροφοριακό υλικό για την πόλη με την οποία κερδίζει χρόνο και χρήμα ο τουρίστας.OPEN STAGE ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 13 // PAVILLION 13
10/11/202320:00ΕΓΚΑΙΝΙΑ PHILOXENIA & HOTELIA 2023ΑΙΘΟΥΣΑ «ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ»
11/11/202310:00     Mediterranean College
Δημιουργώντας ένα εργασιακό περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς: Προώθηση της διαφορετικότητας, της ισότητας και της συμπερίληψης στο ανθρώπινο δυναμικό της φιλοξενίας.OPEN STAGE ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 13 // PAVILLION 13
11/11/202310:30Ο Δήμος Φλώρινας στην 38η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Philoxenia 2023”Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.Περίπτερο 13, stand C22
11/11/202310:3015:30PHILOXENIA FORUM 2023Αναζητώντας την ισορροπία: «υπερ-τουρισμός» – κυκλική οικονομία – κλιματική αλλαγή Διοργάνωση: ΔΕΘ-HELEXPO 10:30 – 11:30: Τι είναι στην πραγματικότητα ο «Υπερ-Τουρισμός» και πώς αντιμετωπίζεται 11:45 – 12:45: Οι επιπτώσεις του τουρισμού στο περιβάλλον και η σωστή διαχείρισή του – Case studies 13:00 – 14:00: Η συμβολή της κυκλικής οικονομίας στο τουριστικό προϊόν 14:15 – 15:15: Το αποτύπωμα της κλιματικής αλλαγής στον τουρισμό.ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 14
11/11/202310:3014:003o BIKE FRIENDLY FORUMTo 3ο Bike Friendly Forum αποτελεί μια εκδήλωση της NatTour για τον ποδηλατικό τουρισμό και το Δίκτυο Bike Friendly στην Ελλάδα. Στόχος είναι να αναδειχθούν τα πολλαπλά (οικονομικά, περιβαλλοντικά, ενεργειακά κ.λ.π) οφέλη της χρήσης του ποδηλάτου από τους τουρίστες-επισκέπτες αλλά και τους πολίτες.Σ.Κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑ “B”
11/11/202311:0014:00Ο Ξενοδοχειακός Κλάδος Αντιμέτωπος με Διαπραγματευτικές Τάσεις, Οικονομικές Προκλήσεις & Νομικές Παγίδες, Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας ΘράκηςΣ.Κ. «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ» ΑΙΘΟΥΣΑ “C”
11/11/202311:00     Συνεργατικός Σχηματισμός Καινοτομίας για το Design

Ομιλητής: ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΟΣ ΨΙΜΑΔΑΣ
Το Innovative Design Cluster αποτελεί τον πρώτο, στην Ελλάδα, Συνεργατικό Σχηματισμό Καινοτομίας (ΣΣΚ) που συγκροτείται από μικρές, πολύ μικρές και μεσαίες εταιρείες, ερευνητικά κέντρα και φορείς που δραστηριοποιούνται ή ενσωματώνουν στις δραστηριότητές τους τον δημιουργικό σχεδιασμό.OPEN STAGE ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 13 // PAVILLION 13
11/11/202311:30All About Cafe – Κρύος καφές και η σωστή παρασκευή των αντίστοιχων ροφημάτων.Εισηγητής: Χαράλαμπος Μωυσίδης, Head Roaster – Head Roaster – Co Founder, Seedz Coffee RoastersOPEN STAGE – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 12
11/11/202311:30Βραβεύσεις Συνεργατών – HATTA – FETHATTAΒραβεύσεις προσωπικοτήτων και συνεργατών 1. ΕΟΤ 2. Οργανισμός Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης 3. Οργανισμός Διαχείρισης & Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων – Ο.Δ.Α.Π. 4. AEGEANΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 15, stand C03
11/11/202312:0014:00Ο Γαστρονομικός Πλούτος της Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφέρεια Κεντρικής ΜακεδονίαςΟ Chef Πάνος Ιωαννίδης θα μαγειρέψει μοναδικά πιάτα με την δική του φιλοσοφία και με προϊόντα της Μακεδονικής ΓηςΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 13, STAND B03
11/11/202312:00     ΣΕΤΕ – ΙΝΣΕΤΕ – Marketing Greece: Ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού | Νέα Εργαλεία & Δράσεις
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το πρώτο ολοκληρωμένο data hub του INSETE για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς και έργα της Marketing Greece που εμβαθύνουν στην ταυτότητα των ελληνικών προορισμών και αναδεικνύουν την αξία των συνεργειών/συνεργασιών.OPEN STAGE ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 13 // PAVILLION 13
11/11/202313:00All About Cafe – Βασική προτεραιότητα στην καφεστίαση, η εκπαίδευση του προσωπικού.Εισηγητής: Αντώνης Βερβέρης, Operation Manager – Barista Trainer, Roasters KolektivaOPEN STAGE – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 12
11/11/202313:00Local Greek TastesH Hotelia 2023 για ακόμη μία φορά εστιάζει στην ανάδειξη της Ελληνικής Γαστρονομίας. Μέσω από μία σειρά παράλληλων εκδηλώσεων και masterclasses με θέμα “Local Greek Taste” θα παρουσιάσουμε την σημασία της τοπικότητας των προϊόντων και των συνταγών στην δημιουργία μιας ολοκληρωμένης αξιομνημόνευτης τουριστικής εμπειρίας. Είσοδος Ελεύθερη με προκράτηση θέσης.ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 9
11/11/202313:00     Παρουσίαση Εταιρείας Orbis Travel Assistance Greece

Ομιλητής: ΒΑΛΒΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΜΗΤΣΙΚΩΣΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Η εταιρία με έδρα το Miami των ΗΠΑ παρέχει Ταξιδιωτική Βοήθεια παγκόσμιας κάλυψης και εμβέλειας. Η Best Life Services & Solutions  – αντιπρόσωπος Ελλάδας, Κύπρου και Βαλκανίων – παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελληνική αγορά τα πλεονεκτήματα της Orbis έναντι του ανταγωνισμού. Ενδιαφερόμενοι (Ξενοδοχειακές μονάδες, Γραφεία τουρισμού, Ενοικιάσεις Οχημάτων, Airbnb).OPEN STAGE ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 13 // PAVILLION 13
11/11/202313:3015:30Τρικαλινή Γαστρονομία – MeteorisimoΈνα μοναδικό ταξίδι γεύσης στην Τρικαλινή Γαστρονομία και τα μοναδικά τοπικά προϊόντα, παρέα με την λαϊκή μουσική παράδοση των Τρικάλων. Ενιαίος Φορέας Τουρισμού Περιφερειακής Ενότητα ΤρικάλωνΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 13, STAND C02
11/11/202314:00All About Cafe – Home barista και πως να γίνουμε πιο ενημερωμένοι καταναλωτές.Εισηγητής: Δημήτρης Μπαϊγκούσης, Development Manager – Coffee Expert, FrieslandCampina (NOYNOY BARISTA`S GOLD)OPEN STAGE – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 12
11/11/202314:00Οι Γείτονες παρουσιάζουν: τα καταπληκτικά κρασιά της ΒουλγαρίαςΟι γείτονες παρουσιάζουν τα κρασιά τους! Στο stand της η Βουλγαρία, κάθε μέρα στις 14:00 και στις 16:00, θα προσφέρει δωρεάν οινογευσία από μικρά οινοποιεία της χώρας.Περίπτερο 13, stand C11
11/11/202314:00     Alpha Marketing – Business Future Institute: Redefining Tourism Experience

Ομιλητές: καθ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΟΥΧΑΛΗΣ, Διευθυντής του eTourism Lab και αν. Διευθ. του Διεθνούς Κέντρου για την Έρευνα Τουρισμού και Φιλοξενίας στο Πανεπιστήμιο Bournemouth της Αγγλίας και ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΘΑΝΟΣ, Εντεταλμένος Σύμβουλος ΣΕΤΕ
H Alpha Marketing διοργανώνει με το Business Future Institute, συζήτηση στη διάρκεια της οποίας επιδιώκεται να δοθούν πρακτικές απαντήσεις στα ερωτήματα πως επηρεάζονται οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι λοιποί δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς και οι τουριστικές επιχειρήσεις και τι ενέργειες απαιτούνται στο δυναμικά μεταλλασσόμενο περιβάλλον. Ομιλητές Καθ. Δημήτριος Μπούχαλης Διευθ. eTourism Lab & Αλέξανδρος Θάνος, Εντεταλμένος Σύμβουλος ΣΕΤΕOPEN STAGE ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 13 // PAVILLION 13
11/11/202315:00All About Cafe – Διαχείριση γάλακτος. Συνταγές, δοσολογίες και βασικές διάφορες σε ροφήματα με βάση τον εσπρέσο και το γάλα.Εισηγητής: Μιχάλης Καραγιάννης, Owner / Barista Trainer, Enkel KaffeOPEN STAGE – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 12
11/11/202315:00Local Greek TastesH Hotelia 2023 για ακόμη μία φορά εστιάζει στην ανάδειξη της Ελληνικής Γαστρονομίας. Μέσω από μία σειρά παράλληλων εκδηλώσεων και masterclasses με θέμα “Local Greek Taste” θα παρουσιάσουμε την σημασία της τοπικότητας των προϊόντων και των συνταγών στην δημιουργία μιας ολοκληρωμένης αξιομνημόνευτης τουριστικής εμπειρίας. Είσοδος Ελεύθερη με προκράτηση θέσης.ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 9
11/11/202315:00     MIRAY CRUISES Παρουσίαση Εταιρείας Κρουαζιέρας

Ομιλητής: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Παρουσίαση Εταιρείας Κρουαζιέρας Miray CruisesOPEN STAGE ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 13 // PAVILLION 13
11/11/202316:00Οι Γείτονες παρουσιάζουν: τα καταπληκτικά κρασιά της ΒουλγαρίαςΟι γείτονες παρουσιάζουν τα κρασιά τους! Στο stand της η Βουλγαρία, κάθε μέρα στις 14:00 και στις 16:00, θα προσφέρει δωρεάν οινογευσία από μικρά οινοποιεία της χώρας.Περίπτερο 13, stand C11
11/11/202316:0020:00“SMART TOURISM: Έξυπνες Καινοτομίες προς το 2030” Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και ΤουρισμούΗ φετινή Ημερίδα του Ερευνητικού Εργαστηρίου Τουρισμού «TourLab», Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τουρισμού Philoxenia συνδιοργανώνεται με το Bournemouth University και τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης Thessaloniki Tourism.Σ.Κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑ “Α”
11/11/202316:00     Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Ομιλητές: ΑΝΝΑ ΜΠΑΤΣΗ & ΝΤΙΝΑ ΓΚΙΚΑ, Γεωλόγοι-Μέλη επιστημονικής ομάδας Γεωπάρκου Γρεβενών-Κοζάνης
Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Γρεβενών-Κοζάνης. Ενας μοχλός ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας.OPEN STAGE ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 13 // PAVILLION 13
11/11/202317:00Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ιατρικός Τουρισμός στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Σχεδιασμός-Ανάπτυξη-Ευκαιρίες”OPEN STAGE ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 13 // PAVILLION 13
11/11/202317:00Local Greek TastesH Hotelia 2023 για ακόμη μία φορά εστιάζει στην ανάδειξη της Ελληνικής Γαστρονομίας. Μέσω από μία σειρά παράλληλων εκδηλώσεων και masterclasses με θέμα “Local Greek Taste” θα παρουσιάσουμε την σημασία της τοπικότητας των προϊόντων και των συνταγών στην δημιουργία μιας ολοκληρωμένης αξιομνημόνευτης τουριστικής εμπειρίας. Είσοδος Ελεύθερη με προκράτηση θέσης.ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 9
11/11/202317:3019:30Veria Gastronomy. Παλέτα αυθεντικών γεύσεων.Δήμος ΒέροιαςΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 13, STAND C3
11/11/202318:00Channel Manager & Booking Engine για μεγιστοποίηση των πωλήσεων

Ομιλητές: ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΤΑΣΟΥΛΗΣ B2B – BookOnlineNow, ΘΩΜΑΣ ΠΟΥΛΙΟΣ CEO HotelAvailabilities
Το Channel Manager και το Booking Engine αποτελούν πλέον, βασικά εργαλεία για την μεγιστοποίηση των πωλήσεων των ξενοδοχείων. Τεχνικές και πρακτικές για την βέλτιστη λειτουργία αυτών των εργαλείων.OPEN STAGE ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 13 // PAVILLION 13
11/11/202319:00Μουσικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη.
Ένα μουσικό αφιέρωμα με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Τάσου Λειβαδίτη και Νίκου Γκάτσου, με τον Παναγιώτη Καραδημήτρη, τη Ζωή Τσινιάρη και τριμελή ορχήστρα.Το μουσικό αφιέρωμα, οργανώνουν το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας, η HELEXPO ΔΕΘ και ο δήμος Γορτυνίας. Η εκδήλωση οργανώνεται με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου και χορηγούς τις εταιρίες EDIL, ΗΕΝGAZ, TILEMATIKI.OPEN STAGE ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 13 // PAVILLION 13
12/11/202311:00Εκδήλωση Γευσιγνωσίας από τον Δήμο ΠαιονίαςΕκδήλωση γευσιγνωσίας κάστανου Πάικου από το μεγαλύτερο καστανόδασος της Ελλάδας, τυροχάρτη της Παιονίας με τα εκλεκτά τυριά και μοναδικό οίνο ΓουμένισσαςΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 13, Stand A9
12/11/202311:00     Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης

Ομιλήτρια: ΜΑΡΙΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, ομότιμη καθηγήτρια Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
Παρουσίαση του λευκώματος με τίτλο “Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης: Μωσαϊκό Πολιτισμών”.OPEN STAGE ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 13 // PAVILLION 13
12/11/202311:30All About Cafe – Η καθημερινότητα στο καφεκοπτείο και η πορεία για το πρωτάθλημα καβουρδίσματος καφέ.Θεόδωρος Γαλαζούλας, Head Roaster/Owner – Coffee Pack MicroroastersOPEN STAGE – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 12
12/11/202312:00     Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Ομιλητής: ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, Πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών & συναφών δραστηριοτήτων του Δήμου Πρεσπών.
Η Πρέσπα των τεσσάρων εποχών.OPEN STAGE ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 13 // PAVILLION 13
12/11/202312:00     Ο Ρόλος της Εκπαίδευσης του Προσωπικού στη Βελτίωση της Εμπειρίας των Επισκεπτών

Easyhotelier
Στη σημερινή ανταγωνιστική αγορά του χώρου της φιλοξενίας, ξενοδοχεία, θέρετρα και άλλοι παροχείς καταλυμάτων πρέπει να προσφέρουν κάτι παραπάνω από την καλή εντύπωση. Ένα από τα πιο κρίσιμα στοιχεία για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι η εκπαίδευση του προσωπικού.OPEN STAGE ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 14 // PAVILLION 14
12/11/202312:3014:30Veria Gastronomy. Παλέτα αυθεντικών γεύσεων.Δήμος ΒέροιαςΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 13, STAND C3
12/11/202313:00All About Cafe – Τεχνικές barista, που μπορούν να αναδείξουν τα γευστικά χαρακτηριστικά ενός espresso.Νίκος Αντζάρας, Co Owner / CEO – Roaster – Q Arabica Grader – AST Trainer, Roasting Warehouse AthensOPEN STAGE – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 12
12/11/202313:0015:00Μοναστηριακή Κοινότητα της Πιερίας και Μοναστική ΚουζίναΔιοργανωτές: Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ)ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 13, STAND B03
12/11/202313:00Local Greek TastesH Hotelia 2023 για ακόμη μία φορά εστιάζει στην ανάδειξη της Ελληνικής Γαστρονομίας. Μέσω από μία σειρά παράλληλων εκδηλώσεων και masterclasses με θέμα “Local Greek Taste” θα παρουσιάσουμε την σημασία της τοπικότητας των προϊόντων και των συνταγών στην δημιουργία μιας ολοκληρωμένης αξιομνημόνευτης τουριστικής εμπειρίας. Είσοδος Ελεύθερη με προκράτηση θέσης.ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 9
12/11/202313:00     Επίδειξη Βασικής υποστήριξης της ζωής με χρήση απινιδωτή και παρουσίαση του φαρμακείου του καταλύματος

Ομιλητής: ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΑΜΠΑΖΗΣ
Οδηγίες και επίδειξη της βασικής υποστήριξης της ζωής με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή και παρουσίαση του περιεχομένου του φαρμακείου που υποχρεούται να έχει το κάθε τουριστικό κατάλυμα.OPEN STAGE ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 13 // PAVILLION 13
12/11/202314:00All About Cafe – Οι μέθοδοι εκχύλισης καφέ φίλτρου και οι διαφορές μεταξύ τους.Εισηγήτρια: Σαβίνα Γιαχγιά, Coffee Expert, Nestle ProfessionalOPEN STAGE – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 12
12/11/202314:00Οι Γείτονες παρουσιάζουν: τα καταπληκτικά κρασιά της ΒουλγαρίαςΟι γείτονες παρουσιάζουν τα κρασιά τους! Στο stand της η Βουλγαρία, κάθε μέρα στις 14:00 και στις 16:00, θα προσφέρει δωρεάν οινογευσία από μικρά οινοποιεία της χώρας.Περίπτερο 13, stand C11
12/11/202314:00     Περιφέρεια Ηπείρου
Παρουσίαση δημοτικών χορών από το Λαογραφικό Σύλλογο Θεοδωριάνων  Αρτας “Κωστηλάτα”  και  παραδοσιακές πίτες & κέρασμα,από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιωαννίνων “Πήγασος”.OPEN STAGE ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 13 // PAVILLION 13
12/11/202315:00All About Cafe – Ο Βarista, το coffee shop και οι καταναλωτές του 2030.Εισηγητής: Γιώργος Μωραΐτης, Barista Trainer / R&D Manager, CreateOPEN STAGE – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 12
12/11/202315:00Local Greek TastesH Hotelia 2023 για ακόμη μία φορά εστιάζει στην ανάδειξη της Ελληνικής Γαστρονομίας. Μέσω από μία σειρά παράλληλων εκδηλώσεων και masterclasses με θέμα “Local Greek Taste” θα παρουσιάσουμε την σημασία της τοπικότητας των προϊόντων και των συνταγών στην δημιουργία μιας ολοκληρωμένης αξιομνημόνευτης τουριστικής εμπειρίας. Είσοδος Ελεύθερη με προκράτηση θέσης.ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 9
12/11/202315:00     Μια διαδρομή στη Σύγχρονη Ελληνική Ιστορία μέσα από το Ιστορικό-Πολιτισμικό Αρχείο της ΔΕΘ-HELEXPO

Ομιλητές: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΡΚΟΥΡΙΔΗΣ, ΣΠΥΡΟΣ ΧΙΩΤΕΡΗΣ, ΕΥΑΝΘΙΑ ΖΕΡΔΕΛΗ.
Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη μηχανισμών στήριξης της επιχειρηματικότητας».Αντικείμενο του έργου είναι η ψηφιοποίηση, τεκμηρίωση και διαχείριση των πολιτισμικών πόρων και τεκμηρίων της ΔΕΘ-HELEXPO, καθώς και η ανάδειξή τους μέσα από νέες τεχνολογίες. Η τεκμηρίωση θα πραγματοποιηθεί με την εφαρμογή μεθοδολογιών και τεχνολογιών ανοικτών διασυνδεδεμένων δεδομένων (open linked data), την ανάπτυξη εφαρμογής τεκμηρίωσης και σύνδεσης υλικού με οντολογίες και με γεωγραφική πληροφορία, την ανάπτυξη ενός σύγχρονου, διαδραστικού και πολυκαναλικού δικτυακού κόμβου, την ανάπτυξη συστήματος οπτικοακουστικής ξενάγησης, την ανάπτυξη εφαρμογής τρισδιάστατης περιήγησης και την ανάπτυξη μιας σειράς εκπαιδευτικών διαδραστικών εφαρμογών, οι οποίες θα προσφέρονται σε πολλαπλές εκδόσεις για εκτέλεση μέσω διαδικτύου και μέσω έξυπνων συσκευών.Στην ενημερωτική εκδήλωση θα παρουσιαστούν  «Η ιστορία της ΔΕΘ και το ιστορικό της αρχείο», το έργο “Μια διαδρομή στη Σύγχρονη Ελληνική Ιστορία μέσα από το Ιστορικό-Πολιτισμικό Αρχείο της ΔΕΘ-HELEXPO”» καθώς και  «Η Ψηφιοποίηση και η Τεκμηρίωση του Πολιτιστικού Υλικού της ΔΕΘ-HELEXPO στο πλαίσιο του έργου».Οι ενδιαφερόμενοι που θέλετε να συμμετέχετε στην ενημερωτική εκδήλωση παρακαλούμε όπως δηλώσετε συμμετοχή στο τηλέφωνο 2310 291 550, κα. Ασημίνα Σαλεπάκη.OPEN STAGE ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 13 // PAVILLION 13
12/11/202316:00Οι Γείτονες παρουσιάζουν: τα καταπληκτικά κρασιά της Βουλγαρίας