Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει στη διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia 2023 που θα διεξαχθεί από τις 10 μέχρι τις 12 Νοεμβρίου του 2023  στο περίπτερο 13 της ΔΕΘ-Hellexpo.

          Στο πλαίσιο της έκθεσης η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει τέσσερεις εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα:

          –το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, από τις 12.00 έως τις 14.00, στο περίπτερο της Περιφέρειας πραγματοποιείται εκδήλωση γαστρονομίας με τον chef Πάνο Ιωαννίδη και τίτλο «Ο γαστρονομικός πλούτος της Κεντρικής Μακεδονίας». Στην εκδήλωση ο γνωστός chef θα μαγειρέψει πιάτα με τη δική του φιλοσοφία και με προϊόντα της μακεδονικής γης.

          –το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, από τις 17.00 έως τις 18.00, στο Open Stage διοργανώνεται εκδήλωση με τίτλο: «Ιατρικός Τουρισμός στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Σχεδιασμός – Ανάπτυξη – Ευκαιρίες».

          –την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, στις 11.00, στο Open Stage ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης παρουσιάζει λεύκωμα με θέμα «Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης: Μωσαϊκό Πολιτισμών».

          –την  Κυριακή 12 Νοεμβρίου, από τις 13.00 έως τις 15.00, στο περίπτερο της Περιφέρειας, πραγματοποιείται εκδήλωση γαστρονομίας, με τίτλο: «Μοναστηριακή Κοινότητα της Πιερίας και Μοναστική Κουζίνα». Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, καθώς και η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.