Το ανυπέρβλητο φυσικό κάλος και η πλούσια ιστορία της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης προβάλλεται με εντυπωσιακές φωτογραφίες  και βίντεο  στην γειτονική Σερβία σε ένα  μοναδικό αφιέρωμα του ταξιδιωτικού συντάκτη και Youtuber Ivan Andrejic.

2
Από αριστερά προς τα δεξιά: Η κ.Milena Radisavljevic, ο κ.Dejan Kostic, o Γ. Παναγόπουλος, υπεύθυνος για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ο δημοσιογράφος κ. Ivan Andrejic.

Ο κ Andrejic, συντάκτης πολλών δωρεάν διαδικτυακών βιβλίων και οδηγών, έχοντας πάνω από 150.000 αναγνώστες σε Σερβία, Γερμανία, αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη, επισκέφτηκε την περιοχή  από τις 15 έως και τις 18 Νοεμβρίου 2023, στο πλαίσιο ταξιδίου εξοικείωσης, που οργάνωσε η υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Σερβίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατ.Μακεδονίας και Θράκης. Στο ταξίδι συμμετείχαν και δύο εκπρόσωποι των ΤΟs «KonTiki Travel» κα Milena Radisavljevic και  «Mediteraneo Holidays» κ. Dejan Kostic. 

Οι προσκεκλημένοι του Ε.Ο.Τ. και της Περιφέρειας, έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις καθώς είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα αξιοθέατα και το πανέμορφο φυσικό τοπίο της περιοχής, αλλά και τις μοναδικές εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει, όπως: βαρκάδα στο Δέλτα του Έβρου, επίσκεψη στη βυζαντινή  εκκλησία της Παναγίας Κοσμοσωτήρας στις Φέρες, στους Αρχαίους Φιλίππους, στο Σουφλί και τα Μουσεία Μεταξιού που διαθέτει,  τις πόλεις Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή.

4 Παναγία Κοσμοσώτηρα Φέρρες
Παναγία Κοσμοσώτηρα Φέρρες

Οι φιλοξενούμενοι επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το σύνολο των αξιοθέατων τα οποία γνώρισαν, ενώ γοητεύθηκαν από το αίσθημα φιλοξενίας των κατοίκων της Περιφέρειας. Στο ίδιο πνεύμα, τους χαροποίησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ήρθαν σε επαφή με λιγότερο γνωστούς προορισμούς της Ελλάδας, επισκεπτόμενοι θεματικά μουσεία και δοκιμάζοντας ιδιαίτερες τοπικές συνταγές. 

3 Μουσέιο Σουφλί
Μουσείο Σουφλί

Περισσότερα για την προβολή της Ανατ.Μακεδονίας και Θράκης :

Article in English:

Online book: https://online.fliphtml5.com/oxfmu/pfcg/#p=1