Ένα πραγματικά εντυπωσιακό έργο με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, στα πλαίσιο της επένδυσης των 18,25 εκατ. ευρώ, είναι σε προχωρημένο βαθμό στο Χιονοδρομικό Κέντρο των Καλαβρύτων.

Ουσιαστικά, πρόκειται για την ολοκλήρωση των εργασιών της πρώτης φάσης που προβλέπουν αντικατάσταση του κύριου αναβατήρα με έναν νέου τύπου 10 θέσεων και με κλειστή καμπίνα, ο οποίος θα μεταφέρει τους επισκέπτες σκιέρ στην δημοφιλή πίστα του «Αχιλλέα».

Αλλά το έργο δεν περιορίζεται μόνο στον αναβατήρα καθώς επεκτείνεται και σε έναν ευρύτερο εκσυγχρονισμό, μέσω, για παράδειγμα, της εγκατάστασης συστήματος έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου που συνεπάγεται το τέλος στις ουρές και τις καθυστερήσεις που καταγράφονταν στα εκδοτήρια. Κι ακόμα, το έργο περιλαμβάνει την γενική αναβάθμιση του Υποσταθμού της ΔΕΗ, όπως επίσης και την κατασκευή νέων μεταλλικών κτιρίων για αποθήκευση και συντήρηση αναβατήρων.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη τουριστική επένδυση που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, με ανάδοχο την  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας / Region of Western Greece και η οποία εκτελείται για λογαριασμό της Α.Ε.-ΟΤΑ του Δήμου Καλαβρύτων «Χιονοδρομικό Κέντρο». Μια επένδυση που όμως ταυτόχρονα «απελευθερώνει» πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για άλλες δράσεις.

Α. ΦΙΛΙΑΣ: «ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΠΝΟΗΣ»

1 ΕΝΘΕΤΗ 2

Ο πρωτεργάτης της προσπάθειας ώστε το έργο να φθάσει σε φάση υλοποίησης, το παρομοιάζει ως «Έργο Πνοής» για όλο τον Δήμο Καλαβρύτων. Ο λόγος, για τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών κ. Ανδρέα Φίλια ο οποίος σε δηλώσεις του στην «Πολιτεία» τονίζει ότι το έργο αυτό θα καταστήσει το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων ως το πιο σύγχρονο χιονοδρομικό της Ελλάδας εντός των ορίων της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας / Region of Western Greece.

Επίσης σχολιάζει θετικά την πορεία εκτέλεσης των εργασιών και τις «υψηλές ταχύτητες» που καταγράφηκαν. Λέγοντας χαρακτηριστικά:

«ο ρυθμός ολοκλήρωσης των εργασιών της πρώτης φάσης αναβάθμισης των εγκαταστάσεων στο Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων είναι εντυπωσιακός  και ακόμα πιο εντυπωσιακό το έργο που επιτελείται. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων αναβαθμίζεται εντυπωσιακά».

Μιλώντας για τις θετικές επιπτώσεις που θα έχει αυτό, ο κ. Φίλιας κάνει λόγο για «αποτελέσματα που θα τα δούμε σύντομα, τον φετινό χειμώνα, στην αύξηση της επισκεψιμότητας που δεν αφορά μόνο  χιονοδρόμους αλλά και τον απλό πολίτη που πλέον με ασφάλεια και χωρίς καθυστερήσεις θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει το βουνό».

«Για τον λόγο αυτό μιλάω για ένα ‘Έργο Πνοής’. Που δεν αφορά μόνο το Χιονοδρομικό, αλλά ολόκληρη την επαρχία Καλαβρύτων και της ορεινής Αιγιάλειας που με τη βοήθεια του καιρού θα δώσει επιπλέον ανάπτυξη και δυνατότητα αύξησης των οικονομικών δεικτών των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται και αναμένουν τα πρώτα χιόνια» εξηγεί.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι είναι ένα έργο που πέρασε από πολλές δυσκολίες και χρειάστηκε να ξεπεραστούν αναρίθμητα εμπόδια σε όλη τη διαδρομή του…

πηγη Εφημερίδα Πολιτεία